Bereidingswijze
2. Leg de tomaten en uien in een ovenschaal. Leg er de ongepelde knoflook bij. Bedruip met 2 el olijfolie. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Doe de tomaten en uien in een kookpan. Knijp de knoflook uit en doe die erbij. Voeg er de bouillon en kruiden aan toe. Laat 20 minuten zacht koken.
4. Mix de soep. Doe ze door een zeef. Vermeng met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
3. Doe de tomaten en uien in een kookpan. Knijp de knoflook uit en doe die erbij. Voeg er de bouillon en kruiden aan toe. Laat 20 minuten zacht koken.
4. Mix de soep. Doe ze door een zeef. Vermeng met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Door de tomaten eerst te roosteren krijgt je soep net dat ietsje extra
Ingrediënten
1 kg tomaten (rijp, gehalveerd)
2 uien (in partjes)
¾ l kippenbouillon
2 knoflookteentjes
2 blaadjes laurier
1 kl oregano
olijfolie
peper
zout
2 uien (in partjes)
¾ l kippenbouillon
2 knoflookteentjes
2 blaadjes laurier
1 kl oregano
olijfolie
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschotel, mixer of blender
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1415631
Homepage ID
2065760
Smaak
Z
Teller
2962
Bron
Libelle Lekker!
Drank
Uit
Bookmarked
49
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid