Bereidingswijze
In pan olie verhitten. Gehakt in ca/ 5 minuten rondom bruin bakken. Gezeefde tomaat bij gehaktballetjes in pan schenken en gerecht afgedekt op laag vuur ca. 15 minuten verwarmen.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heel lekker hapje
Ingrediënten
250 gram half om half gehakt
2 teentjes knoflook
1 rode peper
versgemalen peper
1 eetlepel olijfolie
2 sneetjes witbrood
3 eetlepels droge witte wijn
1 sjalotje
1 ei
zout
mespunt nootmuskaat
2 eetlepels peterselie
1,5 dl gezeefde tomaten
2 teentjes knoflook
1 rode peper
versgemalen peper
1 eetlepel olijfolie
2 sneetjes witbrood
3 eetlepels droge witte wijn
1 sjalotje
1 ei
zout
mespunt nootmuskaat
2 eetlepels peterselie
1,5 dl gezeefde tomaten
Leuke tips
Gehaktballetjes in saus met peterselie bestrooien en warm of koud serveren als tapas (borrelhapje).
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1415265
Homepage ID
2065760
Smaak
P
Teller
532
Bron
Smulweb > professoroud
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Van brood korstjes afsnijden, brood op bord leggen en wijn er overheen sprenkelen; sjalotje pellen en fijnsnipperen; brood, ei, sjalot, zout, nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie door gehakt mengen. Knoflook pellen en boven gehakt uitpersen. Peper wassen en halveren, zaadjes verwijderen, peper in reepjes snijden en door gehakt mengen. Gehakt op smaak brengen met peper. Van gehakt ± 30 kleine balletjes vormen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid