Tomatencake met mozzarella en salie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 08/01/2013 - 20:55
Bereidingswijze
4. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Maak een putje in het midden en doe er de 50 ml olijfolie in, de tomatenpuree, peper en zout. Meng door elkaar. Voeg dan een voor een de eieren toe (voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig opgenomen is). Meng er ten slotte de mozzarella en de salie door.
5. Beboter een cakevorm en bestuif ′m met wat bloem. Giet het beslag in de vorm en zet 10 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180°C en bak nog 30 minuten.
6. Prik met een satéstokjes in de cake om te zien of hij gaar is. Haal uit de oven, laat lauw worden, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
Afbeelding
Tomatencake met mozzarella en salie
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verrassend lekker!
Ingrediënten
600 g vleestomaten
1 bol mozzarella
200 g bloem + wat extra voor de vorm
1 zakje bakpoeder
75 ml olijfolie
3 eieren
1 takje salie
25 g boter
1 kl zout
1/2 kl peper
Leuke tips
Serveer lauw of koud.
Bereidingstijd
30-60 min
Recept ID
1415040
Homepage ID
2065760
Smaak
H
Teller
127
Bron
Libelle`s Zomer Kookschrift : Tomaat
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes. Stoof ze in 25 ml olijfolie. Mix goed fijn en meet 400 g van de tomatenpuree af.
3. Hak de salie fijn. Snij de mozzarella in stukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
TooDelicious
Gelegenheid