Bereidingswijze
2.Bak de gemarineerde kip goudbruin. Kruid met peper en zout.
3. Spoel de komkommer en halveer hem overlangs. Verwijder de zaadjes. Snij de komkommer en radijzen in plakjes. Snij de lente-ui in schuine reepjes.
4. Rasp de limoen en pers er het sap uit. Roer het limoensap, het appelsap en de honing tot een dressing. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
5. Meng de kip met de komkommer, lente-ui en radijzen. Maak aan met de dressing en werk af met limoenschil en korianderblaadjes.
3. Spoel de komkommer en halveer hem overlangs. Verwijder de zaadjes. Snij de komkommer en radijzen in plakjes. Snij de lente-ui in schuine reepjes.
4. Rasp de limoen en pers er het sap uit. Roer het limoensap, het appelsap en de honing tot een dressing. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
5. Meng de kip met de komkommer, lente-ui en radijzen. Maak aan met de dressing en werk af met limoenschil en korianderblaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De marinade is super lekker, ook de dressing enorm verfrissend én lekker! De combinaties is SUPER LEKKER!! Een zomerse aanrader!
Ingrediënten
4 tortilla`s (grote, of 8 kleine)
800 g kipfilet
1 bosje radijzen
1 komkommer
3 lente-uien
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 chilipeper (gesnipperd)
1 limoen, onbehandelde
100 ml appelsap
200 ml yoghurt, Griekse
1 el honing
kurkuma
2 kl komijnzaden
1 kl korianderzaden
handvol koriander
cayennepeper
peper
zout
800 g kipfilet
1 bosje radijzen
1 komkommer
3 lente-uien
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 chilipeper (gesnipperd)
1 limoen, onbehandelde
100 ml appelsap
200 ml yoghurt, Griekse
1 el honing
kurkuma
2 kl komijnzaden
1 kl korianderzaden
handvol koriander
cayennepeper
peper
zout
Leuke tips
Verwarm de wraps even. Pak er de kip in en zet vast met een prikker. Serveer.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1415039
Homepage ID
2065760
Smaak
A
Teller
1039
Bron
Libelle Lekker!
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1.Snij de kip in stukjes. Rooster de komijn- en de korianderzaadjes in een pan, stamp ze fijn in een vijzel. Meng met de yoghurt, de chiliringen, de knoflook en kurkuma naar smaak. Meng met de kip. Zet 1 uur koel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid