Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 07/25/2013 - 14:23
Bereidingswijze
Was de komkommer en snijd in dunne plakjes. Snipper de halve sjalot heel fijn . Meng Griekse yoghurt (als je dat niet hebt dan 125 ml crème fraiche met 1 el halvanaise), geraspte dille, wijn azijn of limoensap en gesnipperde sjalot door elkaar. Proef en breng op smaak met een beetje suiker. Roer er de plakjes komkommer door, verdeel over 2 borden en leg er op elk bord 100 gr gerookte zalmsnippers op. Garneer met een gewassen takje dille. Serveer er eventueel een partje limoen bij en serveer koel.
Afbeelding
Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
O la la dit was verrassend lekker en helemaal met dit warme weer. Ik had nog zalmsnippers over en die moesten op. Wat doe je er dan mee? Gewoon dit lekkere hapje maken! De combinatie qua smaak is geweldig en dit hapje is gezond. Dat ik daar nooit eerder op ben gekomen. Eet als koude maaltijdsalade of als lunch met vers brood. Nog wel een tip: koop niet die gerookte zalmfilet in pakken uit de super, die zitten vol water en hebben amper smaak. Haal vers gerookte zalmsnippers bij de visboer. Iets duurder, maar eerlijk en ze hebben veel meer smaak!
Ingrediënten
200 gr vers gerookte zalmsnippers (visspecialist)
1 grote komkommer
½ sjalot
150 ml Griekse yoghurt
2 el vers gehakte dille (uit de tuin)
Én 2 takjes dille (ter garnering)
1 el witte wijn azijn
Óf 1 el vers geperst limoensap
1-2 t suiker (naar smaak)
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank
Leuke tips
Lekker met knapperig zuurdesem brood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1414855
Homepage ID
1987700
Smaak
H
Teller
2039
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Fressnapf
Gelegenheid