Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk !
Ingrediƫnten
270 g tofu
3 paprika`s (verschillende kleuren)
4 vleestomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
peterselie
250 g volwaardige rijst
5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5dl heet water)
1 dl droge witte wijn
4 eetl. olijfolie
1 capsule saffraanpoeder
1 mespuntje cayennepeper
peper en zout
3 paprika`s (verschillende kleuren)
4 vleestomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
peterselie
250 g volwaardige rijst
5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5dl heet water)
1 dl droge witte wijn
4 eetl. olijfolie
1 capsule saffraanpoeder
1 mespuntje cayennepeper
peper en zout
Leuke tips
1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glzaig. Voeg de paprikablokjes en het knoflook toe. Roerbak 1 min.
2. Voeg de rijst toe samen met het saffraanpoeder en roer tot hij glazig ziet.
3. Giet er de groentenbouillon en witte wijn over. Voeg de stukken tomaat toe en kruid met de cayennepeper en zout. Laat afgedekt =_ 30 minuten garen.
4. Snij ondertussen de tofu in blokjes en snij de peterselie grof.
5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tofublokjes goudbruin. Kruid met peper en zout en roer voorzichtig onder de rijstschotel.
2. Voeg de rijst toe samen met het saffraanpoeder en roer tot hij glazig ziet.
3. Giet er de groentenbouillon en witte wijn over. Voeg de stukken tomaat toe en kruid met de cayennepeper en zout. Laat afgedekt =_ 30 minuten garen.
4. Snij ondertussen de tofu in blokjes en snij de peterselie grof.
5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tofublokjes goudbruin. Kruid met peper en zout en roer voorzichtig onder de rijstschotel.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1414567
Homepage ID
2065760
Smaak
H
Teller
806
Bron
Smakelijk 5
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika`s en snij in blokjes.
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in 6.
Snipper de ui en het knoflook fijn.
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in 6.
Snipper de ui en het knoflook fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid