Bereidingswijze
5 Bestrooi de vis met de bloem en zorg dat er een klein laagje bloem omheen zit.(in een bolzeefje samen schudden)
6 Verhit de olie in een wok en bak, zodra de olie echt walmt, de vis rondom aan(niet gaar!).
7 Schep de vis uit de wok en leg op een bord.
8 Haal een papiertje door de pan en verhit opnieuw iets olie. Bak de peper en de currypasta 5 seconden(en niet langer!!) al roerende en voeg de ui en knoflook toe. Schep max 2 minuten om op hoog vuur.
9 Voeg de boontjes en de paprika toe en bak nog even door.
10 Blus de pan af met de kokosmelk en schep om. Voeg de bouillon poeder en het gembervocht toe.
11 Schep de stukken vis door en laat het geheel op laag vermogen 5 minuten pruttelen.
12 Garneer af met vers gehakte koriander.
6 Verhit de olie in een wok en bak, zodra de olie echt walmt, de vis rondom aan(niet gaar!).
7 Schep de vis uit de wok en leg op een bord.
8 Haal een papiertje door de pan en verhit opnieuw iets olie. Bak de peper en de currypasta 5 seconden(en niet langer!!) al roerende en voeg de ui en knoflook toe. Schep max 2 minuten om op hoog vuur.
9 Voeg de boontjes en de paprika toe en bak nog even door.
10 Blus de pan af met de kokosmelk en schep om. Voeg de bouillon poeder en het gembervocht toe.
11 Schep de stukken vis door en laat het geheel op laag vermogen 5 minuten pruttelen.
12 Garneer af met vers gehakte koriander.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
5 jaar geleden ben ik 2 weken in Thailand op kookles geweest, geweldige ervaring!
Ingrediƫnten
450 g. witvis(liefst roodbaars)
2 eetl. bloem
2 eetl. zonnebloemolie
200 g. sperziebonen
1 rode paprika
1,5 theel. rode currypasta
1 ui
2 tenen knoflook
1 theel. zout
2 eetl. korianderblad
1 theel. gembervocht
1 rode peper
250 ml. kokosmelk
0,5 theel. kippen bouillonpoeder
2 eetl. bloem
2 eetl. zonnebloemolie
200 g. sperziebonen
1 rode paprika
1,5 theel. rode currypasta
1 ui
2 tenen knoflook
1 theel. zout
2 eetl. korianderblad
1 theel. gembervocht
1 rode peper
250 ml. kokosmelk
0,5 theel. kippen bouillonpoeder
Leuke tips
Serveer met rijst en een glimlach..
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1410508
Homepage ID
1938980
Smaak
P
Teller
1397
Drank
Uit
Bookmarked
35
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1 Sperziebonen 4 minuten koken en koud spoelen.
2 Ui en knoflook pellen en fijnhakken. Peper hakken.
3 Paprika in reepjes snijden.
4 Visfilet in grove stukken snijden en met zout bestrooien.
2 Ui en knoflook pellen en fijnhakken. Peper hakken.
3 Paprika in reepjes snijden.
4 Visfilet in grove stukken snijden en met zout bestrooien.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid