Bereidingswijze
Aardappels in kleine stukken in grote pan. Breng met ruim laagje water aan de kook.
Snij de groente erbij. Zout naar smaak.
(Tomaten met schil erop leggen, om de schil los te weken.)
Gehakt (met champignons/uien) rul bakken. Zout/peper/kruiden naar smaak toevoegen.
Na ca. 10 minuten schil van tomaten halen. Tomaten in stukjes in de grote pan (terug) doen.
Na 15min. Water afgieten, klein laagje overhouden.
Gehakt mengsel en tomatensaus toevoegen.
Laat alles nog ca. 10min door/nagaren. (laag vuur)
Af en toe voorzichtig omscheppen en steeds verder door elkaar mengen.
========================================
Variant:
Tomaten(saus) meebakken met het gehaktmengsel.
Let op:
- brocolli gaat snel stuk bij omscheppen
- tomatensaus bakt snel aan
- snij bloemkool in kleine stukken, maar brocolli juist in grotere stukken
Snij de groente erbij. Zout naar smaak.
(Tomaten met schil erop leggen, om de schil los te weken.)
Gehakt (met champignons/uien) rul bakken. Zout/peper/kruiden naar smaak toevoegen.
Na ca. 10 minuten schil van tomaten halen. Tomaten in stukjes in de grote pan (terug) doen.
Na 15min. Water afgieten, klein laagje overhouden.
Gehakt mengsel en tomatensaus toevoegen.
Laat alles nog ca. 10min door/nagaren. (laag vuur)
Af en toe voorzichtig omscheppen en steeds verder door elkaar mengen.
========================================
Variant:
Tomaten(saus) meebakken met het gehaktmengsel.
Let op:
- brocolli gaat snel stuk bij omscheppen
- tomatensaus bakt snel aan
- snij bloemkool in kleine stukken, maar brocolli juist in grotere stukken
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en heerlijk eenpansgerecht met bloemkool en/of broccoli met gehakt en tomaten(saus).
Ideaal als bezoek blijft eten. De meesten zijn verrast en vinden het erg lekker.
Is ook handig als je voor 2 dagen wilt koken...
Ideaal als bezoek blijft eten. De meesten zijn verrast en vinden het erg lekker.
Is ook handig als je voor 2 dagen wilt koken...
Ingrediƫnten
Ca. 500gr. broccoli of bloemkool
ca. 500gr. aardappelen
500 gr. gehakt
500ml tomatensaus (naturel of gekruid) of losse tomaten (met 2 blikjes tomatenpuree)
kruiden naar smaak: zout, peper, paprika, oregano e.d.
Eventueel erbij:
- champignons
- ui
ca. 500gr. aardappelen
500 gr. gehakt
500ml tomatensaus (naturel of gekruid) of losse tomaten (met 2 blikjes tomatenpuree)
kruiden naar smaak: zout, peper, paprika, oregano e.d.
Eventueel erbij:
- champignons
- ui
Hulpmiddelen & keukengerei
Flink grote pan.
Koekenpan voor gehaktmengsel
Koekenpan voor gehaktmengsel
Leuke tips
Laat het eerst wat afkoelen.
Het gerecht blijft erg heet!
Een diep bord is makkelijker.
Knor Aromat smaakt er lekker bij.
Het gerecht blijft erg heet!
Een diep bord is makkelijker.
Knor Aromat smaakt er lekker bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1410310
Homepage ID
2118990
Smaak
H
Teller
7393
Bron
Recept van mijn moeder
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid