Stoofpeertjes van Ariël

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/06/2012 - 13:27
Bereidingswijze
Zet de pan op het fornuis en laat de peren langzaam aan de kook komen. Zet dan de pit op een lage stand zodat er af en toe een blubje komt.
Laat de peren minstens vier uur stoven.
Haal ze voorzichtig uit de pan (til op aan het steeltje met een lepel eronder want ze zijn botergaar).
Bind het kookvocht naar wens met wat aardappelmeel (sago oplossen in een kopje koud water en dan erbij gieten).
Giet de saus over de peertjes in een mooi gedrapeerde schaal.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerecht van onze lieve buurvrouw Elly, die dit recepte maakte als we terugkwamen van Wintersport
Ingrediënten
10 niet al te grote stoofperen (Gieser Wilderman) 1 kg
1 liter frambozen-bessen wijn
2 of 3 kaneelstokjes
4 eetlepels kristalsuiker
1 partje citroen, evt bestoken met een kruidnageltje
Een of twee eetlepels sago
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1406275
Homepage ID
1974448
Smaak
Z
Teller
544
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de peren met een dunschiller van het kroontje tot het steeltje.
Haal de dunschiller over het kroontje.
Laat de peren heel met het steeltje er aan.
Zet de peren rechtop in een pan en giet er de frambozen/bessenwijn erbij.
Vul evt aan met water tot de peren geheel onder staan.
Schik de kaneelstokjes en het partje citroen ertussen. Doe hier 3 of 4 flinke eetlepels suiker bij.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Lilian29
Gelegenheid