Bereidingswijze
Pata beetgaar koken.Afgieten in een vergiet, met koud water overgieten en goed uit laten lekken en koud laten worden.
Meng de dressing en alle andere ingrediënten door de afgekoelde pasta. Zet een paar uur in de koelkast zodat alle smaken zich met elkaar vermengen. Kan 1 dag van tevoren gemaakt worden.
Meng de dressing en alle andere ingrediënten door de afgekoelde pasta. Zet een paar uur in de koelkast zodat alle smaken zich met elkaar vermengen. Kan 1 dag van tevoren gemaakt worden.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebruik kleine soort pasta van 100% harde tarwe* zoals: kleine elleboogjes, schelpjes e.d.
*Meel van harde tarwe, oftewel; semola di grano duro is tarwegriesmeel. Bekende pastamerken die 100% harde tarwe gebruiken zijn: Barilla, De Cecco en Grand Italia.
*Meel van harde tarwe, oftewel; semola di grano duro is tarwegriesmeel. Bekende pastamerken die 100% harde tarwe gebruiken zijn: Barilla, De Cecco en Grand Italia.
Ingrediënten
1 pak à 500 gr. pasta.
2 kippenbouillontabl. en 1 pasta- of kruidenbouillontabl.
300 gr. belegen kaas.
2 Plakken à 125 gr. wijncervelaat.
2 Plakken à 125 gr. ham.
1/2 Prei plus 1/2 Komkommer
1 Appel.
Voor de Dressing:
Olijfolie,Witte wijnazijn of naar keuze,
Mosterd,ong. 1 eetl.Basilicum (gedroogd), Zout, Peper, Beetje suiker.
2 kippenbouillontabl. en 1 pasta- of kruidenbouillontabl.
300 gr. belegen kaas.
2 Plakken à 125 gr. wijncervelaat.
2 Plakken à 125 gr. ham.
1/2 Prei plus 1/2 Komkommer
1 Appel.
Voor de Dressing:
Olijfolie,Witte wijnazijn of naar keuze,
Mosterd,ong. 1 eetl.Basilicum (gedroogd), Zout, Peper, Beetje suiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpan, grote kom/schaal, koksmes,garde,grote lepel, weegschaal, kookwekker.
Leuke tips
Lekker als buffet gerecht of als zomers hoofdgerecht met een frisse groene salade van b.v.lollo rosso, lollo biondi en rucola met tomaatjes. Wijntip: Bardolino, Chianti of andere goede Italiaanse wijn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1406206
Homepage ID
1979919
Smaak
H
Teller
723
Bron
Overgedragen via familie
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ruime pan water met daarin de bouillonblokken aan de kook brengen.
De kaas, cervelaat, ham, komkommer en appel in kleine blokjes snijden van gelijke grootte.Prei in de lengte halveren en zeer smalle halve ringetjes snijden. Dressing maken.
De kaas, cervelaat, ham, komkommer en appel in kleine blokjes snijden van gelijke grootte.Prei in de lengte halveren en zeer smalle halve ringetjes snijden. Dressing maken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid