Bereidingswijze
Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 1 cm en smeer alle plakjes aan een kant in met olijfolie. Leg de plakjes op een bakplaat en schuif ze 8 minuten in een oven van 200ºC. Als je zoute kappers gebruikt moet je er eerst het zout even afspoelen in een zeef. Pel en hak de knoflook grof. Doe de knoflook, kappertjes en olijfolie in een maatbeker en pureer tot een fijne massa. Hak de olijven en de tomaten met een mes tot een fijne massa (geen puree) en voeg deze toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel olijfolie. Serveer op de crostini.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke, knoflookrijke tapenade, ooit gemaakt bij een kookschool. Je kunt onderstaande hoeveelheden ook x 4 doen, dan heb je een flinke portie.
Ingrediënten
- ½ ciabatta
- 1 teentje knoflook
- 1 el kappertjes
- 4 zongedroogde tomaten
- 50 g groene olijven
- 50 g zwarte olijven
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 el kappertjes
- 4 zongedroogde tomaten
- 50 g groene olijven
- 50 g zwarte olijven
- 2 el olijfolie
Bereidingstijd
0-10 min
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1403922
Homepage ID
1945263
Teller
565
Bron
Keizer Culinair
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid