Bereidingswijze
•Snij het soepvlees en de aardappelen fijn;
•Snij de worteltjes uit blik/pot fijn;
•Doe hetzelfde met de augurken, zilveruitjes en appels.
•Hak de uit fijn (fijner dan de overige ingrediënten);
•Voeg alle ingrediënten samen, maar hou de helft van de appel over!
•Voeg hierna peper en zout toe;
•De salade moet hartig zijn. Is ze te zuur, voeg dan nog wat appel toe (naar smaak). Is ze niet zuur genoeg, voeg dan wat vocht van de augurken bij.
•Zet de salade nu weg in de koelkast en laat alles goed afkoelen. De salade smaakt het best als ze een nacht in de koeling gestaan heeft.
•Snij de worteltjes uit blik/pot fijn;
•Doe hetzelfde met de augurken, zilveruitjes en appels.
•Hak de uit fijn (fijner dan de overige ingrediënten);
•Voeg alle ingrediënten samen, maar hou de helft van de appel over!
•Voeg hierna peper en zout toe;
•De salade moet hartig zijn. Is ze te zuur, voeg dan nog wat appel toe (naar smaak). Is ze niet zuur genoeg, voeg dan wat vocht van de augurken bij.
•Zet de salade nu weg in de koelkast en laat alles goed afkoelen. De salade smaakt het best als ze een nacht in de koeling gestaan heeft.
Aantal personen
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
Limburgse rundvleessalade wordt vooral gegeten bij feestjes of in wanneer er weinig tijd is om te koken (in ons geval tijdens de carnavalsdagen).
Iedere familie heeft zijn eigen recept, dat van mij is nog van mijn eigen grootmoeder (Oma Vink).
Er zijn vele recepten van, waarbij sommige ingrediënten door de ene familie betwist worden, terwijl de andere familie dat juist als ene must zien (zoals wel vaker met familierecepten).
Het recept kan natuurlijk ook voor minder mensen gemaakt worden, pas de hoeveelheden hierop aan.
In de koelkast kan de salade zeker drie dagen bewaard worden in een afgesloten kom.
Iedere familie heeft zijn eigen recept, dat van mij is nog van mijn eigen grootmoeder (Oma Vink).
Er zijn vele recepten van, waarbij sommige ingrediënten door de ene familie betwist worden, terwijl de andere familie dat juist als ene must zien (zoals wel vaker met familierecepten).
Het recept kan natuurlijk ook voor minder mensen gemaakt worden, pas de hoeveelheden hierop aan.
In de koelkast kan de salade zeker drie dagen bewaard worden in een afgesloten kom.
Ingrediënten
•4 kg vastkokende aardappels;
•1200 gram gekookt mager soepvlees;
•1 kleine blik erwten en wortelen;
•3/4 pot zilverui (400 ml);
•1/2 pot augurk;
•2 dikke uien;
•1 1/2- 2 appels (Golden Delicious);
•1 liter mayonaise (Calvé);
•1 eetlepel Limburgse mosterd;
•125 ml (5 juslepels) bouillon;
•Peper en zout.
•1200 gram gekookt mager soepvlees;
•1 kleine blik erwten en wortelen;
•3/4 pot zilverui (400 ml);
•1/2 pot augurk;
•2 dikke uien;
•1 1/2- 2 appels (Golden Delicious);
•1 liter mayonaise (Calvé);
•1 eetlepel Limburgse mosterd;
•125 ml (5 juslepels) bouillon;
•Peper en zout.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1403777
Homepage ID
2058512
Smaak
H
Teller
4904
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
•Trek van het soepvlees in minimaal 3 uur een krachtige bouillon en laat het vlees goed afkoelen.
•Kook de aardappelen gaar en laat ook die goed afkoelen.
•Kook de aardappelen gaar en laat ook die goed afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid