Nog steeds geen zomer: Muffins die blij maken!

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/11/2012 - 14:43
Bereidingswijze

    Meng in een kom het bakmeel, de suiker en de frambozen. Kluts in een andere kom het ei met de melk en roer er de gesmolten boter door. Roer het eimengsel door de droge ingrediënten. Roer niet te lang; je deeg hoeft zeker niet egaal te zijn. Als je te lang roert, worden je muffins immers taai.

    Plaats papieren bakjes in een muffinvorm en schep er hoopjes deeg in, tot ongeveer 1 cm van de rand.

    Bak de muffins in de oven op 200° Celsius ongeveer 15 minuten, of tot de muffins lichtjes kleuren en de punt van een mes er droog uitkomt. Laat de muffins afkoelen op een taartrooster.

    Plet voor het glazuur de frambozen met een vork en roer de poedersuiker erdoor. Bestrijk de koude muffins met dit glazuur en laat het hard worden (op warme en/of vochtige dagen kan dat behoorlijk lang duren). Dit glazuur is echt iets voor zoetekauwen; je kunt het natuurlijk gewoon weglaten als je er niet van houdt.


Afbeelding
Nog steeds geen zomer: Muffins die blij maken!
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Frambozenmuffins met frambozenglazuur:



    Op zulke zonvrije dagen wil ik snel resultaat: Ingrediënten bij elkaar klutsen, de oven in, en klaar! Muffins zijn dan ideaal. In een mum van tijd staan ze geurig op het aanrecht en je humeur wordt er beslist beter op!

Ingrediënten



    • 185 g zelfrijzend bakmeel
    • 60 g suiker
    • 80 g frambozen (vers of diepvries – niet ontdooid in dat laatste geval)
    • 1 ei
    • 1,25 dl melk
    • 60 g boter, gesmolten

    voor het glazuur:
    • 40 g poedersuiker
    • 10 g frambozen

Hulpmiddelen & keukengerei
Muffinsbakplaat en papieren vormpjes; garde
Leuke tips
TIP: je kunt natuurlijk ook ander fruit nemen zoals b.v. bosbessen, kersen, enz.
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1403495
Homepage ID
1250931
Smaak
R
Teller
726
Bron
Belgisch internet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ruthbrock
Gelegenheid