vlierbloesemsiroop

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 05/31/2012 - 13:14
Bereidingswijze
Pluk de vlierbloesemschermen op een zonnige dag. Schud ze even uit voor de insecten die erin kunnen zitten. Gebruik alleen schermen met mooie frisse bloesem waarvan alle bloemen uitgekomen zijn. Doe zo veel mogelijk schermen zonder stelen in een grote pan of emmer met deksel.

Overgiet de schermen met zoveel water dat ze onder staan maar ook niet veel meer. Bij de schermen voeg je nu per liter water 1 citroen in stukken. Doe het deksel er nu op en laat dit mengsel 1 dag tot 2 dagen in de zon staan. Iets langer laten staan kan ook maar overdrijf het niet.

Giet nu alles door een groot vergiet zodat je alleen het vocht overhoud. Hier zitten nog veel onzuiverheden in.
Zeef het nog eens en giet het daarna door een zeefdoek. Zo krijg je een mooie transparante goudgele vloeistof. Helemaal helder krijg je het alleen nooit omdat er altijd wat fijn stuifmeel overblijft in het water.
Meet de hoeveelheid vocht af en doe het in een grote pot.
Voeg nu per liter vloeistof 500gram suiker toe en 20gr citroenzuur en verhit het gedurende 10 minuten totdat de suiker en het zuur volledig is opgelost. Ik heb nog een tweetal vanillestokken mee laten koken met de siroop.(optioneel)
Deze siroop kun je ook prima zonder citroenzuur maken. Citroenzuur zorgt voor een frisse smaak en lange houdbaarheid.
Maak flessen van te voren goed schoon met kokend water. Vul de flessen nu heet af. Sluit ze direct na het vullen goed af.
Afbeelding
vlierbloesemsiroop
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vlierbloesemsiroop, een receptje die ik heb samengesteld uit verschillende andere.
Ingrediƫnten
vlierbloesems (rijpe!)
water
citroenen,liefst biologische (1citroen/liter)
citroenzuur (20gr/l)
suiker(500gr/l)
vanillestokken (optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote soeppot met deksel
Theedoek
Grote zeef
lege flessen
Leuke tips
met cava
met spuitwater
invriezen tot ijslolly
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Dranken
Recept ID
1402459
Homepage ID
1946768
Smaak
Z
Teller
2081
Bron
deels bij vlierbessen.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
agent11
Gelegenheid