Kiplekkere Mangosalade (voor bij een zomerse rose)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/16/2012 - 14:06
Bereidingswijze
Doe de veldsla in een grote schaal. Schil en snijd de mango in mooie grove stukken en doe deze in ook in de schaal en roer een klein beetje om zodat het mangosap
Voeg de gedroogde tomaatjes toe (naar smaak) en roer dit even om zodat alle sappen en smaken mooi bij elkaar komen.

Bak vervolgens de kip goudbruin (en mals!)en rooster de gehakte amandelen en pijnboompitjes. Doe de nog warme kip ook in de schaal en schep tweemaal. Strooi hier wat gebrokkelde geitenkaas over en de amandelen en pijnboompitjes en als laatste rits je er wat thijm overheen.


Afbeelding
Kiplekkere Mangosalade (voor bij een zomerse rose)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gegarandeerd succes op een zomerse dag!
Ingrediƫnten
3 kipfilets
2 mooi rijpe mango`s
geitenkaas
veldsla
pijnboompitjes en gehakte bruine amandelen
verse thijm takjes
semi zontomaatjes (niet helemaal gedroogd)
ketjap
spaans pepertje
Leuke tips
Lekkere zomerse snelle salade. Serveer met rose en een lekker stuk boerenbrood of focaccia.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1400086
Homepage ID
2030707
Smaak
Z
Teller
2446
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
7
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het lekkerste is als je eigengemaakte ovengedroogde tomaatjes maakt (cherrytomaatjes halveren, met rietsuiker en italiaanse kruiden bestrooien en op een bakplaat ruim een uur in de oven op 60-80 graden).
Kip marineren in ketjap en het spaanse pepertje (pitjes eruit)
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Little_Kitt
Gelegenheid