Bereidingswijze
Verwarm honing en stroop op laag vuur met de suiker en de boter, af en toe roeren tot de suiker gesmolten is. Laat iets afkoelen.
Meng de gezeefde bloem met alle kruiden, bakpoeder en soda; voeg het losgeklopte ei en het honingmengsel toe. Kneed alles goed door elkaar. Je kunt het deeg direct verwerken maar je kunt het ook 12-24 uur (in plasticfolie) laten rusten voor een betere smaak.
Verwarm de oven voor op 180*C.
Rol het deeg uit tot een lap van 0,4 - 0,5 cm dik. Steek of snijd daar de gewenste vormpjes uit (wij snijden de koekemannetjes gewoon uit het deeg). Leg de vormpjes op een bakplaat bekleed met keukenpapier en bak ze in circa 12 min. gaar. Laat ze afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt anders breken ze.
Meng de gezeefde bloem met alle kruiden, bakpoeder en soda; voeg het losgeklopte ei en het honingmengsel toe. Kneed alles goed door elkaar. Je kunt het deeg direct verwerken maar je kunt het ook 12-24 uur (in plasticfolie) laten rusten voor een betere smaak.
Verwarm de oven voor op 180*C.
Rol het deeg uit tot een lap van 0,4 - 0,5 cm dik. Steek of snijd daar de gewenste vormpjes uit (wij snijden de koekemannetjes gewoon uit het deeg). Leg de vormpjes op een bakplaat bekleed met keukenpapier en bak ze in circa 12 min. gaar. Laat ze afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt anders breken ze.
Afbeelding
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Leuk voor kinderen om te maken!
Uiteraard kun je -in plaats van dit peperkoekdeeg- ook gewoon koekjesdeeg gebruiken om koekemannetjes van te maken.
Uiteraard kun je -in plaats van dit peperkoekdeeg- ook gewoon koekjesdeeg gebruiken om koekemannetjes van te maken.
Ingrediƫnten
500 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel dubbelkoolzure soda
3 eetlepels keukenstroop
3 eetlepels honing of Lyle`s golden syrup
170 gram lichtbruine basterdsuiker
140 gram roomboter
1 ei, losgeklopt
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel cacao
Voor het versieren:
* glazuur van 200 gram poedersuiker en wat druppels citroensap of limonadesiroop
* snoepjes, strooisel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel dubbelkoolzure soda
3 eetlepels keukenstroop
3 eetlepels honing of Lyle`s golden syrup
170 gram lichtbruine basterdsuiker
140 gram roomboter
1 ei, losgeklopt
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel cacao
Voor het versieren:
* glazuur van 200 gram poedersuiker en wat druppels citroensap of limonadesiroop
* snoepjes, strooisel
Hulpmiddelen & keukengerei
Vormpjes
Keukenpapier
Keukenpapier
Leuke tips
Koekjes versieren is voor de kinderen nog leuker dan koekjes bakken en ze zijn er uren zoet mee.
Maak een glazuur van de poedersuiker en wat citroensap. Zet de kinderen aan tafel met de koekjes of koekemannetjes, bakjes glazuur, bakjes versiersnoepjes (smarties, hartjes etc) en bakjes `strooisels`. Je zult opkijken van het moois dat ze ervan maken
Maak een glazuur van de poedersuiker en wat citroensap. Zet de kinderen aan tafel met de koekjes of koekemannetjes, bakjes glazuur, bakjes versiersnoepjes (smarties, hartjes etc) en bakjes `strooisels`. Je zult opkijken van het moois dat ze ervan maken
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Kinderkeuken
Recept ID
1399394
Homepage ID
2011431
Teller
6807
Bron
"Voor de bakker"
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid