Bereidingswijze
Goed doorroeren voorkomt het eventueel schiften van de soep.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
In Finland op het ijs gegeten aldaar gemaakt door de vissers. Heb het recept van hun gekregen. Echt een heerlijke soep!!!
Ingrediƫnten
2 liter water, 5 goudkuipjes Eru smeerkaas, 4 bouillonblokjes vis, 2 winterpenen grof gesneden door midden, 2 preistronken gesneden, 2 aardappelen in blokjes gesneden, 2 flinke tenen knoflook uit de knijper, 2 moten zalm in blokjes gesneden.
Hulpmiddelen & keukengerei
grote soeppan
Leuke tips
Heerlijk met boerenbrood met echte roomboter.
Op een koude zondagmiddag
Op een koude zondagmiddag
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1399150
Homepage ID
2023722
Smaak
R
Teller
1250
Bron
van Finse vissers
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zet 2 liter water met de bouillon tabletten en de smeerkaas op en breng aan de kook, goed blijven doorroeren totdat de smeerkaas in de soep is opgenomen, voeg de winterpeen en de aardappel toe, op het laatst doe je de knoflook, de prei en de zalm erin. Op smaak brengen met Maggi uit het flesje en peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid