Bereidingswijze
Was de mosselen met een snuifje zout, baardjes verwijderen, daarna nog eens spoelen
Fruit de fijngesnipperde sjalot en look zacht aan in olijfolie.
Voeg er na 2 minuten blokjes tomaat bij, laat even samen sudderen.
Voeg na ongeveer 2 minuutjes de mosselen toe samen met een takje tijm en een blaadje laurier.
Giet er ongeveer 25 cl wijn over en bijkruiden met versgemalen peper. Laten doorkoken tot de mosselen open & gaar zijn.
Kook de linguine 2 minuten minder zoals aangegeven op de verpakking.
Als de mosselen klaar zijn, afgieten & het vocht opvangen.
Breng het vocht terug aan de kook, voeg er de linguine bij en laat nog 2 minuutjes gaan tot ze al dente zijn, voeg daarbij de peterselie
Daarna de mosselen bijvoegen, een klontje hoeveboter en opmengen.
Onmiddelijk opdienen.
Fruit de fijngesnipperde sjalot en look zacht aan in olijfolie.
Voeg er na 2 minuten blokjes tomaat bij, laat even samen sudderen.
Voeg na ongeveer 2 minuutjes de mosselen toe samen met een takje tijm en een blaadje laurier.
Giet er ongeveer 25 cl wijn over en bijkruiden met versgemalen peper. Laten doorkoken tot de mosselen open & gaar zijn.
Kook de linguine 2 minuten minder zoals aangegeven op de verpakking.
Als de mosselen klaar zijn, afgieten & het vocht opvangen.
Breng het vocht terug aan de kook, voeg er de linguine bij en laat nog 2 minuutjes gaan tot ze al dente zijn, voeg daarbij de peterselie
Daarna de mosselen bijvoegen, een klontje hoeveboter en opmengen.
Onmiddelijk opdienen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heel lekker, simpel en genieten maar!
Ingrediƫnten
1 kg mosselen, zout, olijfolie, 2 teentjes look, 2 sjalotten, witte wijn (25cl), 1 Ć 2 tomaten (ontpit), tijm, laurier, peper, peterselie (handsvol), hoeveboter (klontje)
Leuke tips
Heel lekker met verse parmezaan....
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Recept ID
1396607
Homepage ID
1999626
Smaak
H
Teller
1536
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Klant
valess
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Look en sjalot fijn snipperen
Tomaat onpitten en in blokjes snijden (wie wenst kan de tomaat ook ontvellen)
Peterselie fijn hakken (ik verkies een mengeling tussen krul & platte peterselie)
Parmezaan raspen
Tomaat onpitten en in blokjes snijden (wie wenst kan de tomaat ook ontvellen)
Peterselie fijn hakken (ik verkies een mengeling tussen krul & platte peterselie)
Parmezaan raspen
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid