Bereidingswijze
hak alle kruiden met een koksmes en meng met de limoen en de olie.
meng de gamba`s door de olie en laat minimaal 20 minuten marineren (4 tot 5 uur is optimaal)
verhit een klein beetje olie in de pan
haal de gamba`s uit de kruidenolie en bak ze in de hete pan
net voordat de gamba`s klaar zijn voeg je de kruidenolie toe en laat het nog +/- 1 minuut in de pan warm worden
meng de gamba`s door de olie en laat minimaal 20 minuten marineren (4 tot 5 uur is optimaal)
verhit een klein beetje olie in de pan
haal de gamba`s uit de kruidenolie en bak ze in de hete pan
net voordat de gamba`s klaar zijn voeg je de kruidenolie toe en laat het nog +/- 1 minuut in de pan warm worden
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gamba`s in een kruidenmarinade die als onderdeel van een plateau vol tapas gegeten kunnen worden
Ingrediƫnten
20 grote ongepelde gamba`s
4 tenen knoflook
4 takjes verse koriander
4 takjes verse basilicum
1 takje rozemarijn
1 limoen
3 DL Olijfolie
zout en peper
4 tenen knoflook
4 takjes verse koriander
4 takjes verse basilicum
1 takje rozemarijn
1 limoen
3 DL Olijfolie
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
mengkom
grote bakpan
koksmes
grote bakpan
koksmes
Leuke tips
Serveer in een schaal op een plateau vol met andere tapas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1392418
Homepage ID
1984528
Smaak
P
Teller
8307
Drank
Uit
Bookmarked
43
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snijd de gamba`s over het staartstuk in, door het pantsertje heen, maar laat het pantsertje wel aan de gamba zitten.
haal alle blaadjes van de kruidentakjes
pers de limoen uit
haal alle blaadjes van de kruidentakjes
pers de limoen uit
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid