Bereidingswijze
Meng met hulp van de vork een dressing van de limoensap, aceto en olie. breng op smaak met zeezout
Meng ui, komkommer, chilipeper, paprika, tomaat en munt samen met de dressing
meng de rauwe spinazie en de rucola met de salade en serveer
Meng ui, komkommer, chilipeper, paprika, tomaat en munt samen met de dressing
meng de rauwe spinazie en de rucola met de salade en serveer
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Frisse en toch iets pikante salade van paprika die geserveerd kan worden als onderdeel van een plateau met tapas
Ingrediƫnten
3 El olijfolie
1 El limoensap
1 El Aceto Balsamico van de best mogelijke kwaliteit
grof zeezout
halve chilipeper
1 handje muntblaadjes
2 rode paprika`s
1 rode ui
halve komkommer
1 tomaat
1 handje gewassen rauwe spinazie
1 handje gewassen rucola
1 El limoensap
1 El Aceto Balsamico van de best mogelijke kwaliteit
grof zeezout
halve chilipeper
1 handje muntblaadjes
2 rode paprika`s
1 rode ui
halve komkommer
1 tomaat
1 handje gewassen rauwe spinazie
1 handje gewassen rucola
Hulpmiddelen & keukengerei
Koksmes
mengkom
vork
dunschiller
mengkom
vork
dunschiller
Leuke tips
Serveer in een schaaltje bij een plateau met tapas
Kan ook geserveerd worden met een stukje gegrilde tonijn als maaltijdsalade voor 2 tot 4 personen
Variaties:
Voeg 1 handje geschaafde pecorino (harde schapenkaas) toe vlak voor het serveren
Voeg 2 gekookte eitjes in partjes toe
dungesneden courgettes passen ook goed bij dit gerechtje
Kan ook geserveerd worden met een stukje gegrilde tonijn als maaltijdsalade voor 2 tot 4 personen
Variaties:
Voeg 1 handje geschaafde pecorino (harde schapenkaas) toe vlak voor het serveren
Voeg 2 gekookte eitjes in partjes toe
dungesneden courgettes passen ook goed bij dit gerechtje
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Spaans
Recept ID
1392327
Homepage ID
1984528
Smaak
A
Teller
5437
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was de spinazie en rucola
Hak de munt fijn
maak met de dunschiller lange repen van de komkommer
Snijd de rode ui in mooie dunne ringen
Ontvel de tomaat (kerf een klein kruisje onderaan de tomaat en dompel hem 15 seconden in kokend water en spoel direct koud)
Snijd blokjes van de tomaat en gooi de zaadlijsten weg
halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in lange dunne reepjes
Snijd de chilipeper in zo`n dun mogelijke ringetjes
Hak de munt fijn
maak met de dunschiller lange repen van de komkommer
Snijd de rode ui in mooie dunne ringen
Ontvel de tomaat (kerf een klein kruisje onderaan de tomaat en dompel hem 15 seconden in kokend water en spoel direct koud)
Snijd blokjes van de tomaat en gooi de zaadlijsten weg
halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in lange dunne reepjes
Snijd de chilipeper in zo`n dun mogelijke ringetjes
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid