Bereidingswijze
Verhit de kooltjes van de BBQ (of een grilpan mag ook)
Pak 2 stukjes tonijn, en steek er met de sateprikker in
Haal de prikker er weer uit en steek de tonijn nu op een takje rozemarijn waar nog enkele blaadjes aanzitten (werk van beneden naar de blaadjes toe)
ga door tot alle tonijn op is, je hebt nu 10 spiesjes
Bak de spiesjes op de bbq en klaar is je tapa
Pak 2 stukjes tonijn, en steek er met de sateprikker in
Haal de prikker er weer uit en steek de tonijn nu op een takje rozemarijn waar nog enkele blaadjes aanzitten (werk van beneden naar de blaadjes toe)
ga door tot alle tonijn op is, je hebt nu 10 spiesjes
Bak de spiesjes op de bbq en klaar is je tapa
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een spiesje van tonijn en rozemarijn. onderdeel van verschillende tapas, of gewoon als borrelhapje
Ingrediƫnten
600 gram tonijn
20 takjes rozemarijn
3 teentjes knoflook, gepeld en geplet
0,5 sjalotje, gepeld, grofgesneden
5 DL olijfolie
Grof zeezout
Peper
20 takjes rozemarijn
3 teentjes knoflook, gepeld en geplet
0,5 sjalotje, gepeld, grofgesneden
5 DL olijfolie
Grof zeezout
Peper
Hulpmiddelen & keukengerei
sate prikker
staafmixer
koksmes
mengkom
BBQ
staafmixer
koksmes
mengkom
BBQ
Leuke tips
Serveer de spiesjes met wat Aioli op een groot plateau met verschillende andere tapas voor een feestmaal of als luxe borrelhapjes op een feest
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1392325
Homepage ID
1984528
Smaak
H
Teller
2370
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel de knoflook en het sjalotje, hak grof en doe in een grote mengkom
haal van de 15 takjes rozemarijn de blaadjes eraf, maar laat bij 10 van de takjes de bovenste blaadjes zitten
Doe de blaadjes bij de knoflook en sjalot, voeg de olie toe en wat zout en peper
Draai alles fijn met de staafmixer
Portioneer de tonijn in stukjes van ongeveer 30 gram en leg ze in de rozemarijn/olie-marinade
Laat 10 minuutjes intrekken
haal van de 15 takjes rozemarijn de blaadjes eraf, maar laat bij 10 van de takjes de bovenste blaadjes zitten
Doe de blaadjes bij de knoflook en sjalot, voeg de olie toe en wat zout en peper
Draai alles fijn met de staafmixer
Portioneer de tonijn in stukjes van ongeveer 30 gram en leg ze in de rozemarijn/olie-marinade
Laat 10 minuutjes intrekken
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid