Ananas gemarineerd met specerijen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 06/20/2011 - 17:49
Bereidingswijze
leg alle ananas in de schaal en voeg de suiker toe, stop de specerijen dan tussen de ananas en suiker

roer alle een beetje door elkaar en voeg wat siroop toe, ongeveer 3 tot 4 dl, en vul het aan met water tot alles net niet/net wel onder staat

zet de schaal in de oven en roer na 10 minuten één keer alles goed om, zet dan nog 5 tot 10 minuten terug.

laat alles afkoelen en dan is het klaar voor gebruik

het beste is om het een nacht in de koelkast te laten staan want de volgende dag zijn de smaken van de specerijen nog veel beter doorgetrokken in de ananas.
de ananas is nu een redelijk aantal dagen houdbaar in de koelkast in een afgesloten bak
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een leuke manier om een verassend item aan je dessert toe te voegen.

Gebruik voor dit recept wel echte specerijen en geen poedertjes of extracten
Ingrediënten
2 niet te kleine ananas (niet helemaal rijp of net iets te rijp mag best voor dit recept)
1 vanillestokje
2 steranijs
1 kaneelstokje
3 handjes kristal suiker
Ananassiroop/sap/limonade (Het beste is de siroop van Monin, te verkrijgen bij de horecagroothandel en bij sommige slijters)
Hulpmiddelen & keukengerei
Diepe ovenvaste schaal
Zaagmes
Koksmes
Snijplank
Leuke tips
Haal een paar stukjes ananas uit de siroop en leg ze op een bord, giet een paar eetlepels van de siroop over de ananas, serveer met een bolletje ijs (vanille, kokos, papaja, banaan, chocolade of wat je maar lekker vind)
serveer met een blaadje verse munt en wat chocolade schaafsel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1391886
Homepage ID
1984528
Smaak
Z
Teller
1421
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verwarm de oven voor op 200 graden

Haal de schil van de ananas en snijd hem in 4 stukken

snijd de kern van het vruchtvlees af

snijd het vruchtvlees in plakken van 2 cm dik
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peppieiskokkie
Gelegenheid