Bereidingswijze
Scheidt de dooier van het eiwit. Klop de dooier tot een papje.
Het bladerdeeg eerst kort voor gebruik ontdooien (ca. 10 minuten).
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de kom uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen.
Het bladerdeeg eerst kort voor gebruik ontdooien (ca. 10 minuten). Als het bladerdeeg ontdooit is elke plak met een deegroller verder uitrollen zodat deze ca. 1 1/2 keer zo groot wordt.
Snij het bladerdeeg in de lengte doormidden. Bestrijk de randen met het geklopte eigeel. Doe op een kant de gemarineerde vis en een paar druppels olijfolie. Leg hierboven op een dun plakje citroen zonder schil. Klap het bladerdeeg dicht. Druk met de tanden van een vork op de naden zodat deze goed afsluiten. Bestrijk het bladerdeegpakketje met eigeel en prik er aan de bovenkant een aantal gaatjes in.
Leg de bladerdeegpakketjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in ca. 20-25 min. goudbruin in het midden van de oven.
Het bladerdeeg eerst kort voor gebruik ontdooien (ca. 10 minuten).
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de kom uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen.
Het bladerdeeg eerst kort voor gebruik ontdooien (ca. 10 minuten). Als het bladerdeeg ontdooit is elke plak met een deegroller verder uitrollen zodat deze ca. 1 1/2 keer zo groot wordt.
Snij het bladerdeeg in de lengte doormidden. Bestrijk de randen met het geklopte eigeel. Doe op een kant de gemarineerde vis en een paar druppels olijfolie. Leg hierboven op een dun plakje citroen zonder schil. Klap het bladerdeeg dicht. Druk met de tanden van een vork op de naden zodat deze goed afsluiten. Bestrijk het bladerdeegpakketje met eigeel en prik er aan de bovenkant een aantal gaatjes in.
Leg de bladerdeegpakketjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in ca. 20-25 min. goudbruin in het midden van de oven.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
bladerdeegpakketje van witvis met indonesische Pepesan marinade
Ingrediƫnten
- tilapia-, kabeljauw- of makreelfilet (vers of diepvries)
- pakje boemboe Pepesan (Go-Tan)
- bladerdeeg
- sambal pepesan of sambal pedis (of een andere mildere sambal)
- 1 ei
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- olijfolie
- pakje boemboe Pepesan (Go-Tan)
- bladerdeeg
- sambal pepesan of sambal pedis (of een andere mildere sambal)
- 1 ei
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, bakpapier
Leuke tips
De bladerdeegpakketjes kunnen ook goed koud worden gegeten. De houdbaarheid is ca. 2-3 dagen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1391292
Homepage ID
1191841
Smaak
P
Teller
4132
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
LET OP !! Een deel van de voorbereidingen dient een dag tevoren gedaan te worden!
Laat de vis ontdooien en wrijf deze voorzichtig (nagenoeg) droog. Als dit te langzaam gaat kan het ontdooien ook au-bain marie, niet in de magnetron!. Verwijder eventuele huid en graten. Snijd de fileetjes in blokjes van ca 1cm*1 cm.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten en hak ze zeer fijn. Knijp het knoflookteentje uit. Meng in een kom de paprika, de knoflook en de boemboe pepesan. Schep de blokjes vis door dit mengsel en marineer het tenminste 2 uur (liever een nacht) in de koelkast. Maak de marinade verder op smaak door toevoeging van de sambal.
Laat de vis ontdooien en wrijf deze voorzichtig (nagenoeg) droog. Als dit te langzaam gaat kan het ontdooien ook au-bain marie, niet in de magnetron!. Verwijder eventuele huid en graten. Snijd de fileetjes in blokjes van ca 1cm*1 cm.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten en hak ze zeer fijn. Knijp het knoflookteentje uit. Meng in een kom de paprika, de knoflook en de boemboe pepesan. Schep de blokjes vis door dit mengsel en marineer het tenminste 2 uur (liever een nacht) in de koelkast. Maak de marinade verder op smaak door toevoeging van de sambal.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid