Afbeelding
Aantal personen
0.00
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1390350
Homepage ID
49821
Smaak
R
Teller
2715
Bron
Kwam dit tegen op het internet
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ik kwam dit recept tegen!
BENODIGDHEDEN
1 flesje Leffe brune dubbel ( 30 cl, bier)
1 ½ deciliter vleesbouillon (of water en een bouillonblokje)
1 ui (circa 100 gram)
1 teen knoflook
1 bosje peterselie ( 25 gram)
1 bosje bladselderij ( 25 gram)
1 takje verse rozemarijn ( 10 centimeter)
1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
50 gram gerookt doorregen spek
1 ½ kilogram waterkonijndelen peper en zout
1 eetlepel (olijf) olie + 1 eetlepel boter
1 zeer volle eetlepel maïzena
BEREIDEN
Giet het flesje Leffe en de bouillon in een grote kookpan.
Pel de ui en de knoflook en snipper de ui grof.
Doe de gesnipperde ui en de teen knoflook in de pan met bouillon.
Leg een paar takjes peterselie apart voor de garnering en was de rest van de peterselie, de selderij en de verse rozemarijn.
Doe de peterselie, selderij, rozemarijn en het kaneelpoeder in de pan met de bouillon.
Zet de pan op een lage hittebron en laat de inhoud langzaam warm worden.
Bestrooi de stukken waterkonijn rondom met peper en zout.
Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de spekblokjes er in uit.
Schep de spekjes uit de koekenpan in de pan met bouillon (laat het vet zoveel als mogelijk in de koekenpan).
Bak de stukken waterkonijn rondom bruin in de koekenpan en doe de stukken die klaar zijn steeds meteen in de pan met bouillon.
Breng de inhoud van de pan aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het waterkonijn op een lage hittebron in circa 1 tot 1-1/4 uur gaar sudderen.
Pak een schone pan en doe de stukken waterkonijn er in, verwijder kruiden die er aan plakken.
Zet een zeef op de pan met de stukken waterkonijn, giet de bouillon er door.
BENODIGDHEDEN - Garnituur
16 gedroogde pruimen 300 gram koolraap (geschild gewogen = een `hele` koolraap van circa 500 gram)
75 gram kleine zoetzure zilveruitjes
250 gram champignons + circa 1 volle eetlepel boter om te bakken
BEREIDEN - Garnituur:
Zet de pan met pruimen op een lage hittebron om te wellen.
Snijd de koolraap (met schil) in dikke plakken en schil daarna de plakken koolraap dik (er is een randje zichtbaar in de plakken).
Was de plakken koolraap en snijd ze in blokjes.
Doe de blokjes koolraap en een bodempje water in een pan Bestrooi de blokjes koolraap met zout en kook ze met een deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
AFWERKEN:
Het waterkonijn opwarmen. De zilveruitjes bij de koolraap en pruimen in de pan doen en ook opwarmen.
De bewaarde peterselie fijn snijden.
De champignons in plakjes snijden en in een koekenpan in de boter lichtbruin bakken.
Als alles warm is het kookvocht van de koolraap en pruimen afgieten en weggooien.
Waterkonijn op een schaal leggen, de champignons, koolraap, pruimen en uitjes mengen en er omheen scheppen.
De bouillon van het waterkonijn proeven, indien nodig op smaak brengen met peper en zout, aan de kook brengen en tot een dunne saus binden met maïzena.
Ongeveer en kwart deel van de saus over het waterkonijn en het garnituur scheppen zodat alles mooi glimt, de rest in een juskom doen.
De peterselie over het gerecht strooien.
BENODIGDHEDEN
1 flesje Leffe brune dubbel ( 30 cl, bier)
1 ½ deciliter vleesbouillon (of water en een bouillonblokje)
1 ui (circa 100 gram)
1 teen knoflook
1 bosje peterselie ( 25 gram)
1 bosje bladselderij ( 25 gram)
1 takje verse rozemarijn ( 10 centimeter)
1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
50 gram gerookt doorregen spek
1 ½ kilogram waterkonijndelen peper en zout
1 eetlepel (olijf) olie + 1 eetlepel boter
1 zeer volle eetlepel maïzena
BEREIDEN
Giet het flesje Leffe en de bouillon in een grote kookpan.
Pel de ui en de knoflook en snipper de ui grof.
Doe de gesnipperde ui en de teen knoflook in de pan met bouillon.
Leg een paar takjes peterselie apart voor de garnering en was de rest van de peterselie, de selderij en de verse rozemarijn.
Doe de peterselie, selderij, rozemarijn en het kaneelpoeder in de pan met de bouillon.
Zet de pan op een lage hittebron en laat de inhoud langzaam warm worden.
Bestrooi de stukken waterkonijn rondom met peper en zout.
Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de spekblokjes er in uit.
Schep de spekjes uit de koekenpan in de pan met bouillon (laat het vet zoveel als mogelijk in de koekenpan).
Bak de stukken waterkonijn rondom bruin in de koekenpan en doe de stukken die klaar zijn steeds meteen in de pan met bouillon.
Breng de inhoud van de pan aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het waterkonijn op een lage hittebron in circa 1 tot 1-1/4 uur gaar sudderen.
Pak een schone pan en doe de stukken waterkonijn er in, verwijder kruiden die er aan plakken.
Zet een zeef op de pan met de stukken waterkonijn, giet de bouillon er door.
BENODIGDHEDEN - Garnituur
16 gedroogde pruimen 300 gram koolraap (geschild gewogen = een `hele` koolraap van circa 500 gram)
75 gram kleine zoetzure zilveruitjes
250 gram champignons + circa 1 volle eetlepel boter om te bakken
BEREIDEN - Garnituur:
Zet de pan met pruimen op een lage hittebron om te wellen.
Snijd de koolraap (met schil) in dikke plakken en schil daarna de plakken koolraap dik (er is een randje zichtbaar in de plakken).
Was de plakken koolraap en snijd ze in blokjes.
Doe de blokjes koolraap en een bodempje water in een pan Bestrooi de blokjes koolraap met zout en kook ze met een deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
AFWERKEN:
Het waterkonijn opwarmen. De zilveruitjes bij de koolraap en pruimen in de pan doen en ook opwarmen.
De bewaarde peterselie fijn snijden.
De champignons in plakjes snijden en in een koekenpan in de boter lichtbruin bakken.
Als alles warm is het kookvocht van de koolraap en pruimen afgieten en weggooien.
Waterkonijn op een schaal leggen, de champignons, koolraap, pruimen en uitjes mengen en er omheen scheppen.
De bouillon van het waterkonijn proeven, indien nodig op smaak brengen met peper en zout, aan de kook brengen en tot een dunne saus binden met maïzena.
Ongeveer en kwart deel van de saus over het waterkonijn en het garnituur scheppen zodat alles mooi glimt, de rest in een juskom doen.
De peterselie over het gerecht strooien.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid