Broodje hete kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 04/26/2011 - 17:16
Bereidingswijze
2 dubbele kipfilets
1 kipbouillontablet
2 eetlepels kipkruiden
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel mosterd
12 eetlepels tomatenketchup
4 gesnipperde uien
1 flinke scheut ketjap
2 tot 3 geperste teentjes knoflook
enkele druppels citroensap
scheutje koffieroom
sambal naar smaak
surinaamse broodjes




Als het water kookt de kipbouillonblok erin. Kook de kipfilets in de bouillon gaar op een laag vuurtje. Laat de kip wat afkoelen en snijd deze fijn. Fruit de ui in de pan. Voeg de kleingesneden kip en de kipkruiden toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de mosterd, de bruine suiker, de tomatenketchup, de ketjap, de knoflook, het citroensap en de sambal toe. Schep alles goed door elkaar. Zet het vuur laag eventueel met vlamverdeler en laat nog een paar minuten pruttelen. Voeg op het laatste moment de koffieroom toe.

Doe het mengsel in opengesneden broodjes.
Serveer met wat sla .
Afbeelding
Broodje hete kip
Aantal personen
0.00
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1390280
Homepage ID
49821
Smaak
P
Teller
5813
Bron
Ik maak dit recept al een tijdje
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
48
Aantal reacties
7
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid