Afbeelding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
Ingrediënten
1 pak roomboterbladerdeeg (diepvries)
1 eetlepel bloem
400 g zalmfilet, in 2 gelijke stukken
100 g verse roomkaas met bieslook (bedieningsafdeling)
1 ei
.
Materialen
bakplaat
bakpapier
..
Bereiden
Plakjes bladerdeeg op werkvlak uitspreiden en laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Werkvlak bestuiven met bloem. Helft van deegplakjes op elkaar leggen en samen uitrollen tot rechthoekige lap van 30 x 20 cm. Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met vork enkele gaatjes erin prikken. Rest van deeg uitrollen tot lap van zelfde grootte. Zalm aan beide kanten bestrooien met zout en peper. Bovenkant bestrijken met roomkaas en in midden van deeglap leggen, zodat randen vrijblijven. Ei loskloppen met 1 el water en deegrand hiermee bestrijken. In tweede deeglap aantal inkepingen maken. Deeglap over zalm leggen en randen stevig aandrukken. Deegpakket met ei bestrijken. Bakplaat één richel onder midden in oven schuiven en zalmtaart in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met Hollandse roerbakmix.
1 pak roomboterbladerdeeg (diepvries)
1 eetlepel bloem
400 g zalmfilet, in 2 gelijke stukken
100 g verse roomkaas met bieslook (bedieningsafdeling)
1 ei
.
Materialen
bakplaat
bakpapier
..
Bereiden
Plakjes bladerdeeg op werkvlak uitspreiden en laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Werkvlak bestuiven met bloem. Helft van deegplakjes op elkaar leggen en samen uitrollen tot rechthoekige lap van 30 x 20 cm. Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met vork enkele gaatjes erin prikken. Rest van deeg uitrollen tot lap van zelfde grootte. Zalm aan beide kanten bestrooien met zout en peper. Bovenkant bestrijken met roomkaas en in midden van deeglap leggen, zodat randen vrijblijven. Ei loskloppen met 1 el water en deegrand hiermee bestrijken. In tweede deeglap aantal inkepingen maken. Deeglap over zalm leggen en randen stevig aandrukken. Deegpakket met ei bestrijken. Bakplaat één richel onder midden in oven schuiven en zalmtaart in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met Hollandse roerbakmix.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1390229
Homepage ID
49821
Smaak
R
Teller
2629
Bron
Allerhande 4 2005
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
U kunt ook kleine zalmpakketjes maken. Halveer elk stuk zalm, bereid ze als hierboven en verdeel over 4 plakjes bladerdeeg. Dek af met 4 ingesneden plakjes bladerdeeg en bak ze in 20-25 minuten gaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid