BBQ kippenvleugels in citroen knoflook marinade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/31/2011 - 14:14
Bereidingswijze
Neem een diepe schaal en maak als eerste de marinade. Doe hiervoor in de schaal het sap van een halve citroen en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Pers de knoflook ongepeld uit boven de schaal en voeg 2 eetlepels mosterd aan het mengsel toe. Uiteindelijk peper en zout naar smaak toevoegen. Leg nu de kippenvleugels (drumsticks kan ook) in de marinade en schep het mengsel goed uit over de kip. Zet nu de kip afgedekt in de koelkast en laat hem daar minstens 2 uur staan. Schep halverwege de kip nog eens goed om zodat de marinade nog eens goed over de kip gaat.
Afbeelding
BBQ kippenvleugels in citroen knoflook marinade
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
1 kilo kippenvleugels 2 el mosterd
4 el olijfolie 1 halve citroen
6 tenen knoflook
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
BBQ...tang, kom
Leuke tips
Steek nu de bbq aan en haal de kip uit de koelkast. Als de bbq goed op temperatuur is leg je de kip op het rooster. Strijk de marinade over de kip heen en laat hem nu in ongeveer 10 minuten gaar worden. Check van tevoren of de kip gaar is voor je hem opeet. Verleng de bbq tijd als de kip nog niet gaar is. Eet smakelijk!
Bereidingstijd
> 120 min
Recept ID
1389610
Homepage ID
354067
Teller
3334
Bron
internet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Smaken komen beter tot hun recht als je ze de tijd geeft om in het vlees of elk ander ingrediƫnt te trekken. Maak dit kip recept voor de barbecue dan ook ruim op tijd klaar zodat de kip minstens 2 uur in de koelkast kan marineren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mondesir
Gelegenheid