Bereidingswijze
Laat de ananasschijven goed uitlekken en vang het sap op.
Schil de appelen, verwijder met een appelboor het klokhuis en snijd ze in schijven.
Pel de bananen en halveer ze in de lengte.
Leng het ananassap aan met water tot 1 dl.
Doe het bakmeel in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Voeg daar geleidelijk het sapmengsel aan toe en meng alles tot een glad beslag. Schenk ongeveer 3 cm. olie in een hapjespan en laat het warm worden. Haal steeds een stuik fruit door het beslag en frituur het in de olie tot de flap lichtbruin is.
Frituur maximaal twee of drie flappen tegelijk.
Wentel de flappen meteen na het bakken door de kristalsuiker.
Schil de appelen, verwijder met een appelboor het klokhuis en snijd ze in schijven.
Pel de bananen en halveer ze in de lengte.
Leng het ananassap aan met water tot 1 dl.
Doe het bakmeel in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Voeg daar geleidelijk het sapmengsel aan toe en meng alles tot een glad beslag. Schenk ongeveer 3 cm. olie in een hapjespan en laat het warm worden. Haal steeds een stuik fruit door het beslag en frituur het in de olie tot de flap lichtbruin is.
Frituur maximaal twee of drie flappen tegelijk.
Wentel de flappen meteen na het bakken door de kristalsuiker.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 ananasschijven
3 appelen
4 bananen
6 el.fijne kristalsuiker
240 gr.zelfrijzend bakmeel
- zonnebloemolie
3 appelen
4 bananen
6 el.fijne kristalsuiker
240 gr.zelfrijzend bakmeel
- zonnebloemolie
Leuke tips
Lekker met oudejaarsavond in plaats van oliebollen.
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1387727
Homepage ID
1941779
Smaak
R
Teller
1031
Bron
Dirk
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid