Gevulde speculaasjes van de Sint

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/09/2011 - 20:41
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng de ingredienten voor de vulling. Vet de binnenkant van een springvorm met boter in. Rol een bal deeg uit tot een ronde lap die royaal in de vorm past. Bedek de bodem en de zijkanten met deze deeglap en verdeel de vulling erop. Rol de tweede bal uit tot een ronde lap en leg die op de vulling. Garneer met amandelen. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de gevulde speculaas in ongeveer 50 minuten gaar
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
* 225 gr bloem
* 1 theel bakpoeder
* 75 gr bruine suiker
* 3 eetl speculaaskruiden
* 1 snufje zout
* 150 gr boter in blokjes
* 1 scheutje melk
* 50 gr blanke amandelen
* 1 ei losgeklopt om te bestrijken
* 10 gr boter om in te vetten
* de vulling:
* 300 gr amandelspijs
* 1 ei losgeklopt
* 1 scheutje slagroom
* 1 eetl citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 24 cm
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1387622
Homepage ID
1963755
Smaak
Z
Teller
566
Bron
onbekend
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe alle ingredienten (behalve melk) voor het deeg in een kom. Snijdt alles met 2 messen kort en kneed er een samenhangend deeg van. Voeg als het deeg wat droog is een scheutje melk toe.
Verdeel het deeg in 2 gelijke ballen. Wikkel deze ballen in folie en laat ze 1 nacht in de koeling rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Krientjes
Gelegenheid