Mosselen met mieriksworteldip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/07/2011 - 00:43
Bereidingswijze
Bereiden
1. Roer de crème fraîche los met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout. 2. Controleer de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder openstaande of beschadigde schelpen. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de knoflook 1 min. Voeg de mosselen, de prei, de wijn, de helft van de dille en peper en zout naar smaak toe. 3. Schep om, doe de deksel op de pan en stoom de mosselen in 5-8 min. op laag vuur gaar. Verwijder de dichte schelpen. Snijd de rest van de dille fijn. Bestrooi hier de mosselen mee en voeg nog wat peper toe. Serveer met de mieriksworteldip.

Afbeelding
Mosselen met mieriksworteldip
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mosselen met mieriksworteldip

Verukkelijk!
Ingrediënten
Ingrediënten:
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 el fijngeraspte mierikswortel, (potje 140 g)
2 kg verse Zeeuwse mosselen, afgespoeld
2 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 prei, in ringen
250 ml droge witte wijn
1/2 bakje verse dille (a 15 g)
Leuke tips
Drink er een witte Pinot Noir of een Gewürztraminer bij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1387511
Homepage ID
1268061
Teller
1602
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
naus_marijke
Gelegenheid