Oliebollen a la Anita

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/01/2011 - 17:26
Bereidingswijze
Roer daarna het geheel nog eens goed door en het afbakken kan beginnen in olie van ca. 175 graden. * Gebruik daarvoor een natgemaakte juslepel, maar een ijsbollenschep gaat beter. * Deze dient uiteraard ook even natgemaakt te worden. * Bak steeds zoveel bollen, dat ze nog ruim door de pan zweven.

Aantal personen
15.00
Ingrediƫnten
voor het beslag:* 1 kg. bloem * 600 ml lauwe melk* 1 flesje lauwe pils (samen met de melk 1 liter)* 60gr verse gist * 80 gr (zachte) boter * 75 gr witte basterd suiker* 2 zakjes vanillesuiker * 20 gr citroensap * 10 gr zout * 3 eieren * zonnebloemolie voor het frituren.---voor het garnituur:* 400 gr. rozijnen *voor de afwerking:* 1 bus poedersuiker

Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1386077
Homepage ID
1421366
Smaak
Z
Teller
417
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
* Laat allereerst de rozijnen een paar uur wellen in wat lauw warm water. * Laat de rozijnen even in een zeef uitlekken. * Los de gist op in de lauwe melk. * Doe de bloem in een zeer royale kom en maak een kuiltje in het midden, voeg de boter, suiker en eieren toe en meng langzaam draaiend de melk door de bloem, totdat een mooie gladde massa ontstaat. * Voeg de citroensap, vanillesuiker en de garnituur toe, roer het geheel even door elkaar en voeg als laatste het zout toe. * Laat het geheel nu ca. 30 minuten op een temperatuur van ca. 30 graden rijzen. * Let dus wel op, dat je de kom groot genoeg gekozen hebt, daar je anders het gevaar loopt dat het letterlijk de pan uit rijst.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
amakz
Gelegenheid