hertekalffilet met fruitsandwich en knolselder

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/29/2010 - 01:57
Bereidingswijze
hertekalffilet bakken in hete boter en dan vuur reduceren en aan elke zijde 5 minuten bakken. wikkel in folie en zet voor 10 min in lauwe oven. deglaceer ondertussen de braadjus met de cognac en de wildfond. laat eventjes losbakken, schraap alles van de bodem en reduceer de warmte. zeef de saus en voeg de confituur naar smaak toe, het mag niet TE zoet zijn. monteer eventueel met koude boter of bewerkte boter. maak er geen pudding van! maak een puree in de blender van een beetje knolselder en melk. maak en roux en breng op dikte met melk, voeg dan beetje bij beetje de knolselderpuree toe tot je een zacht smakende "knolselderbechamelsaus) hebt:) droog de appelschijfje en bak ze kort in een antikleefpan, strooi net voor tijd wat suiker erover, draai ze tijdig en haal ze eruit op een bord. haal de andere schijfjes allemaal uit smoorvocht en droog ze. haal het vlees uit de oven, doe open en laat eventjes drogen. maak van de sandwiches: leg een partje gebakken appel, hierop een rood gesmoord peertje, terug appel. zo maak je er 8 (2 p/pers)doe wat saus midden op jede borden, schik hierop het vlees . schik erond de partje knolselder. spuit sierlijk wat van de aangemaakte bechamel over de schijfjes en werk af met peterselie en wat salie. schik twee sandwiches naast het vlees en doe er wat warme airailles op (net zoals ketchup :) lekker met souffle of bewerkte puree
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een samensmelting van wat ik las en zag op tv, verrassend lekker!
Ingrediënten
4 hertekalffilets gesneden of een stuk filet van +- 700 a 800 gram. 4 appelen granny smith, 4 doyenne peren, kleine knolselder, potje airailles op siroop, 1/2 liter melk, 1el boter, 1el bloem. 250 cl wildfond, cognac, een beetje bosbessenconfituur, blokje kippenbouillon, stokje kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan zonder antikleeflaag, garde, sauspan, sauszeef,rond vormpje voor schijfjes te maken, staafmixer of blender,
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1385891
Homepage ID
1250941
Smaak
H
Teller
8301
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Klant
pataks
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 80°. snij van de appel, peer en knolselder schijven van 0.5 cm dik; snij met het ronde vormpje 16 schijfjes uit de appel, 8 uit de peer en 12 uit de knolselder. zet de appelschijfjes in water met citroen. smoor de peerschijfjes in 1 Dl rode wijn met beetje suiker en een kaneelstokje voor 30 minuutjes, smoor de knolselderschijfjes in kippenbouillon voor 30 minuutjes. verwarm de airailles.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
bobbie_vc
Gelegenheid