Bereidingswijze
Verhit de frituurolie tot 190°C of tot er een witte damp afkomt.
Spatel het stijfgeklopte eiwit vlak voor het bakken door het beslag. Haal de bananenplakken met een vork of een tang door het beslag. Laat het overtollige beslag eraf druipen en bak niet meer dan 4 beignets tegelijk in ca. 2 minuten bruin en gaar.
Laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Bestrooi ze daarna met poedersuiker
Spatel het stijfgeklopte eiwit vlak voor het bakken door het beslag. Haal de bananenplakken met een vork of een tang door het beslag. Laat het overtollige beslag eraf druipen en bak niet meer dan 4 beignets tegelijk in ca. 2 minuten bruin en gaar.
Laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Bestrooi ze daarna met poedersuiker
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Ingrediënten
125 g Koopmans Bakkers Zelfrijzend Bakmeel
1 ei
1 el olie
6 el melk
½ tl kaneel
25 g suiker
1 el citroensap
6 el rum of brandy
4-5 bananen
scheutje frituurolie
1 stijfgeklopt eiwit
snufje poedersuiker
1 ei
1 el olie
6 el melk
½ tl kaneel
25 g suiker
1 el citroensap
6 el rum of brandy
4-5 bananen
scheutje frituurolie
1 stijfgeklopt eiwit
snufje poedersuiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1385863
Homepage ID
1358835
Smaak
Z
Teller
2243
Bron
koopmans
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Klop het ei los en meng dit met de olie, de melk en de kaneel door het Bakkers Zelfrijzend Bakmeel. Roer er een glad beslag van.
Voeg de suiker en het citroensap bij de rum of de brandy. Snijd de bananen in schuine plakken van ruim 1 cm dik. Zet de bananen in het rummengsel.
Voeg de suiker en het citroensap bij de rum of de brandy. Snijd de bananen in schuine plakken van ruim 1 cm dik. Zet de bananen in het rummengsel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid