Paella Pollo de Don Leon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/24/2010 - 17:52
Bereidingswijze
Doe de saffraan, koenir en kleine blokjes tomaat in de bouillon, wegzetten..
Snij kipfilet in blokjes, haal ze door wat bloem en peper en zout en bak ze in een koekepan bruin en bijna gaar. Wegzetten…
Bak gesnipperde ui en knoflook in een brede platte koekepan in olijfolie aan
Voeg de rijst toe en bak hem glazig
Voeg paprika, spaanse peper en diepvrieserwten toe
Gooi een flinke scheut bouillon toe
Blijf bouillon bijschenken zodat het mengsel nat blijft en het vocht door de rijst wordt opgenomen
Kip toevoegen
Als de rijst bijna gaar is, mengsel niet meer mengen, drumsticks draperen in een leuk patroon
Bestrooien met peterselie en citroenpartjes op de rand leggen
De Spanjaarden zelf willen graag dat de onderkant een klein beetje aanbrandt en knapperig wordt (Scorrata)
Afbeelding
Paella Pollo de Don Leon
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
tradionele paella maar met kip voor Hollanders
Ingrediënten
Pak risotto rijst (of de echte Bomba paella rijst
1 rode paprika
Mespunt saffraan
en/of ½ tl koenir (koenjit)
1 grote ui
2 à 3 tenen knoflook
500 gr kipfilet,
8-10 drumsticks
1 kopje diepvrieserwten
1 liter kippebouillon (van een tablet maar liever echte)
1 spaanse peper
2 tomaten
Peterselie
1 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
grote koekepan
Leuke tips
partjes citroen tussen schil en vruchtvlees insnijden en over de rand van de pan schuiven. Lekker met een glas Rioja!
Meer variaties en fotos op http://med.hro.nl/wollj/paella/recepten.html
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1385776
Homepage ID
1970661
Smaak
H
Teller
11155
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
181
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
drumsticks knapperig bakken in oven met wat peper, zout en paprikapoeder
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
leonwolfs
Gelegenheid