Bereidingswijze
Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bak de bloem enkele minuten mee zonder dat hij bruin wordt. Voeg de wijn-groentepuree toe en laat alles even koken tot de saus iets indikt. Snijd het vlees in plakken, leg het op een serveerbord en schenk de zeer hete wijnsaus erover.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Streekgerecht een lekker en makkelijk te maken gerecht uit de Piemonte.
Gemarineerd rundvlees in rode wijn en daarna gestoofd met een groente saus geserveerd
Gemarineerd rundvlees in rode wijn en daarna gestoofd met een groente saus geserveerd
Ingrediƫnten
2 uien, gensipperd
3 middelgrote wortels, in plakjes
4 stengels bleekselderij, in stukjes
2 verse laurierblaadjes
4-5 jeneverbessen
1-2 takjes verse rozemarijn
1 kg stooflappen
1 fles Barolo (of een andere goede droge rode wijn)
50 g boter
5 el extra virgine olijfolie
125 ml droge marsala
2 el bloem
3 middelgrote wortels, in plakjes
4 stengels bleekselderij, in stukjes
2 verse laurierblaadjes
4-5 jeneverbessen
1-2 takjes verse rozemarijn
1 kg stooflappen
1 fles Barolo (of een andere goede droge rode wijn)
50 g boter
5 el extra virgine olijfolie
125 ml droge marsala
2 el bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan
Blender
steelpan
Blender
steelpan
Leuke tips
Geef er broccoli, sla, polenta of aardappel/puree bij.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1384539
Homepage ID
1415364
Smaak
N
Teller
975
Bron
Darling-Gansser
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe alle groenten en smaakmakers in een kom, voeg het vlees toe en schenk de wijn erbij, zodat alles onderstaat. Zet de kom minimaal 2uur in de koelkast. Verhit de helft van de boter samen met alle olie in een braadpan met dikke bodem waar het vlees en de wijn ruimschoots in passen. Haal het vlees uit de marinade en braad het aan alle kanten even aan in de hete pan en haal het uit de pan. Haal met een schuimspaan alle groenten uit de wijn en doe ze in de braadpan. Schep de groenten om tot ze enigszins verkleuren. Schenk dan de wijn erbij, en leg het vlees erbij en draai het vuur lager en doe een deksel op de pan. Stoof alles 2 uur, roer af en toe en draai het vlees daarbij om. Schenk de marsala bij deze stufato (stoofgerecht) en warm hem enkele minuten mee. Haal het rundvlees uit de pan en leg het op een voor verwarmd bord met deksel. Pureer de groenten met de wijn in de blender (gooi de laruierblaadjes en jeneverbessen weg).vindt het nog niet fijn genoeg, gebruik dan nog een fijne zeef om de groente puree door heen te roeren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid