Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bisschopswijn is de Nederlandse benaming voor Gluhwein. Het verschil met gluhwein is gluhwein gemaakt wordt met citroen in plaats van sinaasappel.
Ingrediënten
4 dl water
Schil van een halve bio sinaasappel
2 kaneelstokjes
6 kruidnagels
10 eetlepels suiker
1 wijnglas cognac
¾ liter rode wijn
1 theelepel kaneelpoeder
1 wijnglas rode port
Nootmuskaat
Schijfjes appel
Schil van een halve bio sinaasappel
2 kaneelstokjes
6 kruidnagels
10 eetlepels suiker
1 wijnglas cognac
¾ liter rode wijn
1 theelepel kaneelpoeder
1 wijnglas rode port
Nootmuskaat
Schijfjes appel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Dranken
Recept ID
1384181
Homepage ID
1415364
Smaak
N
Teller
2973
Bron
internet/ marja
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm eerst het water met de schil, de kaneelstokjes en de kruidnagels, langzaam tot dat het bijna kookt.
Voeg dan de suiker en de cognac toe.Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
Giet dit mengsel door een zeef in een kom.
Voeg de rode wijn toe.
Laat het op een pitje zachtjes, langzaam weer warm worden.
Strooi het kaneelpoeder over de drank en giet de port erbij.
Voor het opdienen de nootmuskaat in de glazen raspen.
Schenk de wijn in de glazen en voeg één of twee schijfjes appel toe.
Voeg dan de suiker en de cognac toe.Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
Giet dit mengsel door een zeef in een kom.
Voeg de rode wijn toe.
Laat het op een pitje zachtjes, langzaam weer warm worden.
Strooi het kaneelpoeder over de drank en giet de port erbij.
Voor het opdienen de nootmuskaat in de glazen raspen.
Schenk de wijn in de glazen en voeg één of twee schijfjes appel toe.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid