Kruidnootjes (plm. 50 stuks) voor Sinterklaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/11/2010 - 12:41
Bereidingswijze
Kruidnootjes in het midden van de oven in plm. 15 – 20 minuten gaar en goudbruin bakken.
Kruidnootjes van bakpapier nemen en laten afkoelen. Luchtdicht bewaren.
Afbeelding
Kruidnootjes (plm. 50 stuks) voor Sinterklaas
Aantal personen
50.00
Vertel iets leuks over dit recept
Leuk om samen met de kinderen te maken. Deze kruidnootjes smaken heel lekker. Maar...we hebben ze snel opgegeten omdat ze zo lekker waren. Dus geen eigen foto. Daarom een foto van "gekochte" kruidnootjes.
Lekker met Sinterklaas.
Ingrediënten
100 gram zelfrijzend bakmeel -of
100 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder -
50 gram donkerbruine basterdsuiker -
1 theelepel speculaaskruiden -
40 gram koude, harde boter, in kleine stukjes -
2 eetlepels melk -
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier en plastic folie
Leuke tips
Altijd lekker in de Sinterklaastijd.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1383752
Homepage ID
886977
Smaak
Z
Teller
1114
Bron
"De Smaak van December"een uitgave van Albert Heijn, 2005
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Alle ingrediënten bij elkaar doen. Hiervan een deeg kneden. Kan met de keukenmachine of gewoon met je handen.
Deeg in plastic folie verpakken en 30 minuten in de koelkast leggen.
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Bakplaat met bakpapier bekleden.
Van het deeg balletjes met een doorsnede van plm. 1 cm. vormen.
Balletjes op de bakplaat leggen en met je duim iets platter drukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid