Bereidingswijze
Je kunt nu gewone speculaasjes maken: rol het deeg uit en druk er met koekvormpjes koekjes uit, of gebruik een echte speculaasplank. Deze moet je vóór iedere keer dat je er deeg in doet met bloem bestrooien.
Leg de speculaasjes op een ingevet bakblik (of op bakfolie), en bak de koekjes op 175 graden in ongeveer 20 minuten gaar. Laten afkoelen op een taartrooster. De speculaasjes worden bros als ze zijn afgekoeld.
Leg de speculaasjes op een ingevet bakblik (of op bakfolie), en bak de koekjes op 175 graden in ongeveer 20 minuten gaar. Laten afkoelen op een taartrooster. De speculaasjes worden bros als ze zijn afgekoeld.
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
# theel sodium bicarbonaat (maagzout)
# 500 gr tarwebloem (geen patent)
# 250 gr boter
# 250 gr suiker
# 2 stuks eieren losgeklopt
# 50 ml room
# naar smaak zout
# 50-60 gr speculaaskruiden
# 2 stuks geraspte schil van 2 citroenen
# 200 gr geschaafde amandelen in stukjes
# 1 theel bakpoeder
# 500 gr tarwebloem (geen patent)
# 250 gr boter
# 250 gr suiker
# 2 stuks eieren losgeklopt
# 50 ml room
# naar smaak zout
# 50-60 gr speculaaskruiden
# 2 stuks geraspte schil van 2 citroenen
# 200 gr geschaafde amandelen in stukjes
# 1 theel bakpoeder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1383689
Homepage ID
1963755
Smaak
Z
Teller
426
Bron
coquinaria
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng bloem met suiker, rijspoeders en kruiden, en kneed de stukjes boter erdoor. Doe amandelen en citroenschil erbij, en zoveel room en ei (roer de eieren eerst samen met de room los) dat je een stevig deeg krijgt. Leg in een kom, afgedekt met plasticfolie, en laat in de koelkast minstens een dag rusten. Haal het deeg ruim voor de verdere verwerking uit de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid