Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de helft van het ei met de melk en de gesmolten boter. Giet dit mengsel bij de broodmix en kneed er een soepel deeg van. Laat dit 10 min rijzen.
Kneed de basterdsuiker, koekkruiden, en de amandelen door het deeg. Verdeel het deeg in 10 porties en maak hiervan dunne rollen van ongeveer 20 cm. Leg in elke deegrol een losse knoop en leg ze op de bakplaat. Laat dit nog 20 min narijzen. Bestrijk de broodjes met de rest van het ei en bak ze in het midden van de oven in 20 min gaar.
Kneed de basterdsuiker, koekkruiden, en de amandelen door het deeg. Verdeel het deeg in 10 porties en maak hiervan dunne rollen van ongeveer 20 cm. Leg in elke deegrol een losse knoop en leg ze op de bakplaat. Laat dit nog 20 min narijzen. Bestrijk de broodjes met de rest van het ei en bak ze in het midden van de oven in 20 min gaar.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Speel naar eigen inzicht met de hoeveelheid kruiden
Ingrediƫnten
* 2 stuks eieren losgeklopt
* 250 ml melk
* 50 gr boter gesmolten
* 1 pak witbroodmix 450gr
* 25 gr licht bruine basterdsuiker
* 1 eetl koekkruiden
* 1 eetl kaneelpoeder
* 25 gr geschaafde amandelen
* 1 eetl kaneelpoeder
* 25 gr geschaafde amandelen
* 250 ml melk
* 50 gr boter gesmolten
* 1 pak witbroodmix 450gr
* 25 gr licht bruine basterdsuiker
* 1 eetl koekkruiden
* 1 eetl kaneelpoeder
* 25 gr geschaafde amandelen
* 1 eetl kaneelpoeder
* 25 gr geschaafde amandelen
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1383620
Homepage ID
1963755
Smaak
A
Teller
838
Bron
boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid