appeltje onder een dakje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/20/2010 - 15:07
Bereidingswijze
De appel in blokjes of schijfjes snijden, lange vingers 2 doormidden breken. De lange vingers op de bodem leggen van het schaaltje, daarbovenop de stukjes/schijfjes appel, daarbovenop wat kaneel strooien. Als laatste doe je de vanille vla erbovenop, zodat je de appel en overige ingrediënten niet meer kunt zien. Magnetron in voor 1 minuut op 1000 Watt. Pas op met eruit halen, schaaltje kan erg warm zijn.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een nagerecht wat bij kinderen favoriet is, let maar op! Het kost je ongeveer 10 minuten om het op tafel te zetten. Is ook te maken in een grotere schaal. Je kunt de appel ook door een peer vervangen en voor de caloriën kun je halfvolle vanille vla gebruiken. De appel en/of peer wordt door de hoge watt instelling in een korte tijd lekker zacht.
Ingrediënten
appel (zoet of zoetzuur)
kaneelpoeder
vanillevla (vol of halfvolle)
lange vingers

Hulpmiddelen & keukengerei
appelboor, mesje, lepel, magnetronbestendig schaaltje,keukenplankje, ovenhandschoenen
Leuke tips
Serveren met vorkje en desertlepel en uiteraard een servet. Smikkelen maar!
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1382984
Homepage ID
1418294
Smaak
Z
Teller
2313
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Klant
pataks
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De appel schillen
klaarzetten van de ingrediënten
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
leonidass
Gelegenheid