Bereidingswijze
Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien.
Gehakt in kom doen. Erdoor mengen: poeder voor soep, 1 ei, champignonmengsel, gehakte pistachenoten en peterselie. Bakplaat bekleden met bakpapier. Oven voorverwarmen op 200*C.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot rechthoekige lap van ca. 12 x 60 cm. Gehaktmengsel op midden van deeglap verdelen en mengsel tot worst vormen. In kommetje laatste ei loskloppen. Randen van deeg bestrijken met ei. Deeg rond gehakt tot rol vormen en randen goed dichtdrukken. Deegrol met naad naar beneden op bakplaat tot "S" vormen. Letter garneren met rest van pistachenoten en walnoten.
Letter bestrijken met rest van ei. In midden van oven letter in ca. 45 min. goudbruin en gaar bakken.
Gehakt in kom doen. Erdoor mengen: poeder voor soep, 1 ei, champignonmengsel, gehakte pistachenoten en peterselie. Bakplaat bekleden met bakpapier. Oven voorverwarmen op 200*C.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot rechthoekige lap van ca. 12 x 60 cm. Gehaktmengsel op midden van deeglap verdelen en mengsel tot worst vormen. In kommetje laatste ei loskloppen. Randen van deeg bestrijken met ei. Deeg rond gehakt tot rol vormen en randen goed dichtdrukken. Deegrol met naad naar beneden op bakplaat tot "S" vormen. Letter garneren met rest van pistachenoten en walnoten.
Letter bestrijken met rest van ei. In midden van oven letter in ca. 45 min. goudbruin en gaar bakken.
Afbeelding
Aantal personen
20.00
Ingrediënten
1 ui
1 doosje champignons fijn 250 gr.
1 el. olie
1 zakje pistachenoten 125 gr.
4 takjes peterslie
1 pakje roomboterbladerdeeg 450 gr.
500 gr. kalfsgehakt
1 zakje champignoncrèmesoep voor 1 liter. (Knorr)
2 eieren
1 zakje walnoten 45 gr. Baukje
1 el. bloem om te bestuiven.
1 doosje champignons fijn 250 gr.
1 el. olie
1 zakje pistachenoten 125 gr.
4 takjes peterslie
1 pakje roomboterbladerdeeg 450 gr.
500 gr. kalfsgehakt
1 zakje champignoncrèmesoep voor 1 liter. (Knorr)
2 eieren
1 zakje walnoten 45 gr. Baukje
1 el. bloem om te bestuiven.
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpapier,
deegroller,
keukenpapier
deegroller,
keukenpapier
Leuke tips
Bevat p.p.:
195 Cal.
8 gr. eiwit
14 gr. vet
51 khd.
195 Cal.
8 gr. eiwit
14 gr. vet
51 khd.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1379718
Homepage ID
1413519
Teller
1488
Bron
onbekend
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ui pellen en heel fijn snipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en fijnhakken. In koekenpan olie verhitten. Ui en champignons al omscheppend in ca. 5 min. bruin bakken en vocht laten verdampen. Laten afkoelen. Intussen pistachenoten pellen. 3/4 deel van noten grof hakken en rest achterhouden voor garnering. Peterselie in kopje fijnknippen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid