Bereidingswijze
Stap 2
Neem de eieren en zorg dat deze droog zijn. Snijd met een mes de eieren overdwars licht in, leg het mes weg en trek met je handen het eiwit uit elkaar op de plek van de snede. Als het goed is kan je nu heel makkelijk met een (thee)lepeltje het eigeelballetje verwijderen en in één van de twee kommen doen. Het eiwit doe je in de andere kom. Dit doe je met alle eieren.
Je hebt nu een kom met eigeelballetjes en een kom met eiwit.
Snijd het eiwit klein in stukjes van 3 a 4 millimeter (kan ook in de keukenmachine), rommelig werkje overigens. Hoe klein je de stukjes snijd is heel persoonlijk, dus kijken wat je lekker vindt.
Stap 3
Neem de kom met eigeelballetjes en prak met een vork de eigeelballetjes fijn, als ze goed gekookt zijn dan gaat dit makkelijk. Voeg n u de Mayonaise, de kruiden en overige ingrediënten toe en goed doorroeren. Wees voorzichtig met de Mayo (je kan altijd later nog meer toevoegen), het moet (net als met mijn Tonijnsalade) geen Mayo met ei worden maar Eiersalade :-)
Stap 4
Neem de schaal/kom waarin je de eiersalade gaat presenteren, doe hierin het gesneden eiwit en het eigeel mengesel, roer goed door elkaar en KLAAR!
Nu proeven… Lekker? Meestal wel!!!
Mis je nog iets? = voeg ietwat extra toe van de smaak die je mist of die niet tot zijn recht komt (peterselie, bieslook, peper & zout, extra Mayo, etc.).
Eet & Geniet!
Neem de eieren en zorg dat deze droog zijn. Snijd met een mes de eieren overdwars licht in, leg het mes weg en trek met je handen het eiwit uit elkaar op de plek van de snede. Als het goed is kan je nu heel makkelijk met een (thee)lepeltje het eigeelballetje verwijderen en in één van de twee kommen doen. Het eiwit doe je in de andere kom. Dit doe je met alle eieren.
Je hebt nu een kom met eigeelballetjes en een kom met eiwit.
Snijd het eiwit klein in stukjes van 3 a 4 millimeter (kan ook in de keukenmachine), rommelig werkje overigens. Hoe klein je de stukjes snijd is heel persoonlijk, dus kijken wat je lekker vindt.
Stap 3
Neem de kom met eigeelballetjes en prak met een vork de eigeelballetjes fijn, als ze goed gekookt zijn dan gaat dit makkelijk. Voeg n u de Mayonaise, de kruiden en overige ingrediënten toe en goed doorroeren. Wees voorzichtig met de Mayo (je kan altijd later nog meer toevoegen), het moet (net als met mijn Tonijnsalade) geen Mayo met ei worden maar Eiersalade :-)
Stap 4
Neem de schaal/kom waarin je de eiersalade gaat presenteren, doe hierin het gesneden eiwit en het eigeel mengesel, roer goed door elkaar en KLAAR!
Nu proeven… Lekker? Meestal wel!!!
Mis je nog iets? = voeg ietwat extra toe van de smaak die je mist of die niet tot zijn recht komt (peterselie, bieslook, peper & zout, extra Mayo, etc.).
Eet & Geniet!
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vanmiddag Bezoek? Lekker Lunchen? (Vanavond) Borrelen?
Dan moet je deze even maken! Deze eiersalade is net even ANDERS!
Het lijkt een lang recept maar dat is niet zo, ik heb het alleen heel uitgebreid beschreven :-)
Bij vrijwel alle recepten voor eiersalade valt mij op dat de eieren, nadat ze zijn gekookt, in zijn geheel worden kleingesneden, NIET DOEN!!!
Probeer dit recept eens! Het is wel iets meer werk, maar dat is het zeker waard!
Daarna maak je het nooit meer anders, buiten je eigen variaties natuurlijk, want je kan eindeloos zelf variëren, en dat is heerlijk!
Eenvoudig te maken, heerlijke smaken!
Dan moet je deze even maken! Deze eiersalade is net even ANDERS!
Het lijkt een lang recept maar dat is niet zo, ik heb het alleen heel uitgebreid beschreven :-)
Bij vrijwel alle recepten voor eiersalade valt mij op dat de eieren, nadat ze zijn gekookt, in zijn geheel worden kleingesneden, NIET DOEN!!!
Probeer dit recept eens! Het is wel iets meer werk, maar dat is het zeker waard!
Daarna maak je het nooit meer anders, buiten je eigen variaties natuurlijk, want je kan eindeloos zelf variëren, en dat is heerlijk!
Eenvoudig te maken, heerlijke smaken!
Ingrediënten
- 10 eieren (Zie Tip 1) zo vers mogelijk! Dus liefst van de Boer
- Bosje Bieslook
- Bosje KRUL Peterselie
- Witte peper (uit de molen)
- Zout
- 2 a 3 eetlepels goede Mayonaise
- Paar druppels Worcestershiresaus (Spreek uit: Woester saus)
Optioneel
- Paprikapoeder
- Kerriepoeder
- Alles wat je lekker lijkt (kappertjes, bosui, etc,etc) experimenteer!
Tip 1 Aantal eieren
Bij het recept ben ik uitgegaan van 10 medium eieren, reken per persoon als volgt:
Small (S) eieren: 2 a 3 per persoon
Medium (M) eieren: 2 per persoon
Large (L) eieren 1,5 per persoon
Extra Large (XL) 1 a 1,5 per persoon
Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van de eetlust van de personen in kwestie ;-) Indien je bij de borrel meerdere salades en of hapjes maakt dan de hoeveelheid eieren per persoon ongeveer halveren.
- Bosje Bieslook
- Bosje KRUL Peterselie
- Witte peper (uit de molen)
- Zout
- 2 a 3 eetlepels goede Mayonaise
- Paar druppels Worcestershiresaus (Spreek uit: Woester saus)
Optioneel
- Paprikapoeder
- Kerriepoeder
- Alles wat je lekker lijkt (kappertjes, bosui, etc,etc) experimenteer!
Tip 1 Aantal eieren
Bij het recept ben ik uitgegaan van 10 medium eieren, reken per persoon als volgt:
Small (S) eieren: 2 a 3 per persoon
Medium (M) eieren: 2 per persoon
Large (L) eieren 1,5 per persoon
Extra Large (XL) 1 a 1,5 per persoon
Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van de eetlust van de personen in kwestie ;-) Indien je bij de borrel meerdere salades en of hapjes maakt dan de hoeveelheid eieren per persoon ongeveer halveren.
Hulpmiddelen & keukengerei
- Schaal/kom voor presentatie
- 2 Kommen
- (Scherp) Keukenmes of keukenmachine
- Pan
- Lepel
- Theelepeltje
- Eierprikker
- Eierwekker, klok, horloge of zandloper
- Eventueel een Thee/koffie mok en Keukenschaar
- Vork
- 2 Kommen
- (Scherp) Keukenmes of keukenmachine
- Pan
- Lepel
- Theelepeltje
- Eierprikker
- Eierwekker, klok, horloge of zandloper
- Eventueel een Thee/koffie mok en Keukenschaar
- Vork
Leuke tips
Vers afgebakken (stok)broodje, licht besmeren met roomboter, botersla, eiersalade en 2 sprieten bieslook erop, klaar!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1376375
Homepage ID
1948216
Teller
97562
Drank
Uit
Bookmarked
390
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Tip 2 Eieren koken
Het is een kunst apart om eieren goed te koken. Ik heb het redelijk onder de knie maar het gaat vaak genoeg nog fout… GRRRR.
De grootste kans van succes heb je wel met de volgende werkwijze:
Zet een pan met ruim water op, en laat aan de kook komen, zodra het water echt goed aan de kook is, dus niet een paar belletjes aan de oppervlakte en op de bodem, maar echt flink aan het bubbelen is, voeg je de (geprikte) eieren toe.
BELANGRIJK Nog niet de eierwekker zetten!!! Blijf nu kijken, zodra het water weer echt aan de kook is, dus niet de belletjes die ontstaan door de lucht die uit het geprikte ei ontsnapt, zet je de kookwekker op de juiste kooktijd.
Bij dit gerecht willen we hardgekookte eieren, MAAR GEEN GROENE eieren… Dus:
Bij medium eieren zet je de kookwekker op 8 minuten nadat het water weer aan de kook is.
Zodra de wekker gaat de pan DIRECT onder de koude kraan om de eieren te laten `schrikken`, dus niet; het vuur uitzetten en wat anders gaan doen.
Wil je de eieren warm eten dan niet te lang onder de koude douche!
Laat ze voor dit gerecht lang `schrikken`. Het makkelijkste is als volgt: Zet de pan in de gootsteen en giet zoveel mogelijk heet water uit de pan, zet de koudwaterkraan helemaal open. Als de pan overstroomt zet je de kraan op zijn kleinste straaltje. Dit doe je ca. 5 minuten a 10 minuten (niet echt zuinig maar je hebt wel heel snel koude eieren voor de salade…)
Het laten `schrikken` van eieren heeft 2 belangrijke functies:
1) Het garingsproces wordt vrijwel direct stopgezet (minste kans op groene eieren, buiten het te lang koken van de eieren)
2) Ze zijn veel makkelijker te pellen!
Stap 1
Zie Tip 2 eieren koken.
Pel de eieren en zet ze, als ze nog enigszins lauw zijn na het `schrikken` in een kom met koud water.
Snijd met een mes de krulpeterselie klein, de steeltjes niet, die gooi je weg.
Of (makkelijker) neem de mok knip met de schaar de steeltjes eraf, deze gooi je weg en doe de peterseliebos in de mok. Nu knip je met de schaar de peterselie klein.
Neem de bieslook en snijd deze klein (3 a 4 millimeter).
Zet de rest van de ingrediënten klaar.
Het is een kunst apart om eieren goed te koken. Ik heb het redelijk onder de knie maar het gaat vaak genoeg nog fout… GRRRR.
De grootste kans van succes heb je wel met de volgende werkwijze:
Zet een pan met ruim water op, en laat aan de kook komen, zodra het water echt goed aan de kook is, dus niet een paar belletjes aan de oppervlakte en op de bodem, maar echt flink aan het bubbelen is, voeg je de (geprikte) eieren toe.
BELANGRIJK Nog niet de eierwekker zetten!!! Blijf nu kijken, zodra het water weer echt aan de kook is, dus niet de belletjes die ontstaan door de lucht die uit het geprikte ei ontsnapt, zet je de kookwekker op de juiste kooktijd.
Bij dit gerecht willen we hardgekookte eieren, MAAR GEEN GROENE eieren… Dus:
Bij medium eieren zet je de kookwekker op 8 minuten nadat het water weer aan de kook is.
Zodra de wekker gaat de pan DIRECT onder de koude kraan om de eieren te laten `schrikken`, dus niet; het vuur uitzetten en wat anders gaan doen.
Wil je de eieren warm eten dan niet te lang onder de koude douche!
Laat ze voor dit gerecht lang `schrikken`. Het makkelijkste is als volgt: Zet de pan in de gootsteen en giet zoveel mogelijk heet water uit de pan, zet de koudwaterkraan helemaal open. Als de pan overstroomt zet je de kraan op zijn kleinste straaltje. Dit doe je ca. 5 minuten a 10 minuten (niet echt zuinig maar je hebt wel heel snel koude eieren voor de salade…)
Het laten `schrikken` van eieren heeft 2 belangrijke functies:
1) Het garingsproces wordt vrijwel direct stopgezet (minste kans op groene eieren, buiten het te lang koken van de eieren)
2) Ze zijn veel makkelijker te pellen!
Stap 1
Zie Tip 2 eieren koken.
Pel de eieren en zet ze, als ze nog enigszins lauw zijn na het `schrikken` in een kom met koud water.
Snijd met een mes de krulpeterselie klein, de steeltjes niet, die gooi je weg.
Of (makkelijker) neem de mok knip met de schaar de steeltjes eraf, deze gooi je weg en doe de peterseliebos in de mok. Nu knip je met de schaar de peterselie klein.
Neem de bieslook en snijd deze klein (3 a 4 millimeter).
Zet de rest van de ingrediënten klaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid