Mar`s ultieme Valentijns-Chocolade dessert

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/10/2010 - 20:17
Bereidingswijze
Roer walnoten met de chocolade en 85 gram suiker en kaneel.

Vet de bakvorm in. Leg 1/4 van de filodeegvellen in de schaal, Ieder vel ruim bestrijken met de gesmolten boter. Verdeel een derde van de vulling over het filodeeg. Dit nog twee maal herhalen. Dek het af met filodeeg. Schenk de boter die over is erover heen. Snijd de randen in. Snijd met een scherp mes de rechthoek in ruiten. Bak in de oven op 170 graden voor 45-50 minuten tot het goudbruin is. Laat in de bakvorm iets afkoelen.

Meng in een pan de sinaasappelsap, 50 mg suiker, de honing en 100 ml water aan de kook. Laat terwijl je af en toe roert het geheel 20 minuten zachtjes koken. Schenk het mengsel over de laagjes filodeeg in de bakvorm. Smelt de 50 g chocolade en 2 el water. Besprenkel over de taart!
Afbeelding
Mar`s ultieme Valentijns-Chocolade dessert
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
250 gr gehakte walnoten
150 gr pure grof gehakte chocolade
85 gr fijne suiker
1 tl kaneel
150 gr gesmolten boter
125 gt filodeeg
100 ml sinaasappelsap
50 gr suiker
4 el honing
75 gr pure chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
lage bakvorm
Bereidingstijd
60-120 min
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1375041
Homepage ID
1341299
Smaak
Z
Teller
1967
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Klant
lg
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mar72
Gelegenheid