Donut

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/30/2009 - 10:37
Bereidingswijze
Bestuif je tafel met bloem en leg het deeg op het tafel en draai dit voorzichtig rond in de bloem. Rol nu het deeg uit tot een lap van 1 cm dik. Dan pak je een glas of een kopje en je snijd er rondjes uit en het gaatje doe je bijvoorbeeld met een dopje van een fles.
Dek ze af en laat ze 20 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Bak ze in warme olie tot mooie goudbruine donuts. .
ps het deeg moet niet te stevig zijn dus heel soepel


Afbeelding
Donut
Aantal personen
12.00
Ingrediƫnten
1 1/2 eet lepel droge gist of 30 gr verse
60 ml warm water
300 ml lauw /warm melk
100g suiker
1 thee lepel zout
500 tot 600 g bloem
100g boter
2 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
Leuke tips
Daarna kan je ze betsrooien met poedersuiker of bijvoorbeeld met chocoladeglazuur bedekken
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1372532
Homepage ID
1418365
Teller
6284
Bron
www.kookjij.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
39
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Los de gist in een grote beslag kom in het warme water op, voeg de melk ,suiker ,het zout, en de eieren toe. Mix dit eventjes een paar tellen dan doe je de boter en de bloem er bij en dit goed kneden tot een soepel deeg.
Laat het deeg 60 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sheltiemoeke
Gelegenheid