Mini-charlottes met perenmousse.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/10/2009 - 05:24
Bereidingswijze
1.Breng het water aan de kook en laat er de suiker insmelten.
Doe er een flinke scheut citroensap bij en het kaneelstokje en laat even doorkoken.
Pocheer hier de kwartjes peer in tot ze gaar zijn.
2. Haal de kwartjes peer uit de suikerstroop en pureer ze.
3.Week de gelatine in wat koud water.
Maak de Cointreau warm en los er de geweekte en goed uitgeknepen gelatine in op.
Meng de Cointreau met de perenpuree en laat afkoelen.
4.Klop het eiwit op tot het in pieken blijft staan.
Doe de siuker bij de room en klop die nét niet stijf.
5.Spatel het eiwit en de room voorzichtig door de perenpuree.
6.Leg 8 dresseerringen op een bakplaat en verdeel er de perenpuree over.
Laat opstijven in de koelkast.
7.Snij de lange vingers doormidden.
Verwijder de dresseerringen en zet de lange vingers tegen de perenpuree.
8.Werk de charlottes af met vers fruit en een mooi lintje.
Aantal personen
8.00
Ingrediënten
* 1 pak lange vingers.
* 1 liter water.
* 1 kg suiker.
* 6 conféreceperen.
* 1 citroen.
* 1 kaneelstokje.
* 6 eetlepels Cointreau.
* 6 blaadjes gelatine.
* 4 eiwitten.
* 200 gr room.
* 40 gr suiker.
* Vers seizoenfruit.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1371749
Homepage ID
1423282
Smaak
Z
Teller
746
Bron
Libelle.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de peren,verwijder het klokhuis en snij ze in kwartjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
tisjken1
Gelegenheid