Zalmsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/18/2009 - 13:55
Bereidingswijze
Voeg bij 4 el. mayonaise 3 el. water en roer goed door elkaar. Doe de zalm en de gekookte aardappel erbij en klop met een staafmixer alles tot een geheel.
Klop een sausje van 3 el. olie, 1 el. azijn, zout, peper, nootmuskaat, 1 tl dille, 1 tl mosterd, de walnoten en de uisnipers. Het geheel luchtig door de zalmmousse roeren. Een half uur laten staan en nogmaals doorroeren.
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
2 blikjes roze zalm Ć  200 gr.
Gekookte bietjes 250 gr.
Gevulde olijven naar behoefte
4 stengels bleekselderij
2 hardgekookte eieren
4 el. mayonaise
3 el. water
peper, zout, nootmuskaat en dille
komkommer
Krop sla
1 ui
3 el. olie
1 el azijn
1 tl mosterd
1 tl. sambal
1 gekookte aardappel
100 gr. gehakte walnoten door de mousse
Hulpmiddelen & keukengerei
Geen byzondere hulpmiddelen
Leuke tips
Maak de zalmschotel op. Leg slablaadjes op een schaal en schep hierop de zalmmousse en garneer met schijfjes hardgekookte eieren, blokjes bietjes (aangemaakt met azijn, olie, gesnipperde ui, peper, zout en mosterd), komkommer, bleekselderij en de olijven.
Verder naar behoefte toevoegen:
250 gr. kibbeling
200 gr. garnalen(blikje)
2 ons gerookte zalmsnippers
2 zoute haringen in stukjes
Gekookte mosselen
Augurken, uitjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1370741
Homepage ID
1340866
Smaak
A
Teller
524
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de zalm uitlekken, verwijder de graten en verdeel de zalm in kleine stukjes. Snijd de gekookte bietjes, 4 stengels bleekselderij en een stuk komkommer in kleine blokjes, kook de aardappel en snipper de ui ragfijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jawibi
Gelegenheid