Banketstaaf

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/17/2009 - 19:11
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225˚C.
Maak 2 dunne rollen van de amandelspijs.
Rol het deeg uit tot een lange lap van ongeveer 10 cm lang en ½ cm dik.
Leg de rollen amandelspijs op het deeg waarbij de rollen spijs iets korter zijn dan het deeg.
Maak de uiteinden een beetje vochtig en vouw ze over de rol amandelspijs. Leg één van de lange stukken deeg over de rol. Maak de andere kant aan de rand iets vochtig, sla die er overheen en maak vast. Gebruik zo nodig nog wat water.
Maak de bakplaat een beetje vochtig en leg de banketstaaf erop. Bestrijk de rollen met het losgeklopt ei.
Laat de staven gaar en bruin worden in 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven (225˚C). Laat de oven na die tijd eerst 15 minuten dicht, zodat hij rustig nagaart.
Afbeelding
Banketstaaf
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
250 gr. bladerdeeg
125 gr. amandelspijs
50 ml. water
½ ei
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1370718
Homepage ID
1341299
Smaak
Z
Teller
4289
Bron
Zo helemaal uitgelegd bij de bakker
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mar72
Gelegenheid