Speculaas Cantuccini

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/14/2009 - 21:07
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Cantuccini een dessert koekje met een glaasje Vin Santo .
cantuccini past ook prima bij allerlei koffie`s
Ingrediƫnten
200 g lichte basterd suiker
+ extra om te bestrooien
2 eieren
200 g bloem
1 theel. bakpoeder
1 theel. speculaaskruiden
1 snuf zout
100 g blanke amandelen, grof gehakt.
50 g gekonfijte vruchtjes, grof gehakt
1 eidooier, los geklopt met 2 eetl. melk
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer of keueken machine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1370611
Homepage ID
1415364
Smaak
Z
Teller
1182
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eieren met de suiker dik en romig. Zeef de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout erboven en klop alles toteen zacht en kleverig deeg. Roer de amandelen en de gekonfijte vruchtjes erdoor en verdeel het deeg in twee gedeelten over een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Bestrijk het deeg met de los geklopte eidooier en bestrooi met wat basterd suiker. Bak de koeken in 30 min goudbruin.
Neem ze uit de oven en laat ze iets afkoelen. temper de oven naar 130 graden. Snijd de koeken in gelijke plakken van circa 1cm dik en leg deze weer op de bakplaat. Bak de koekjes nog eens 20 minuten tot ze hard bruin zijn. Laat de Cantuccini geheel afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marjaerich
Gelegenheid