Bereidingswijze
Smelt de margarine of roomboter langzaam in een pannetje of magnetron.
Weeg alles af, meng het in een mengkom. Voeg aLs laatste de gesmolten boter en het water toe.
Meng met de mixer tot een egaal beslag.
Het moet makkelijk door te roeren zijn. Eventueel iets water toevoegen (voorzichtig maak het niet dun).
Een klein juslepeltje beslag op het midden van de plaat gieten.
Bakken maar, ijzer even aanknijpen! Zelf heb ik het ijzer ongeveer op stand 4/5 staan.
Blijft het plakken? Op gevoel ietsie warmer bakken of nog een keer met slaolie insmeren.
Weeg alles af, meng het in een mengkom. Voeg aLs laatste de gesmolten boter en het water toe.
Meng met de mixer tot een egaal beslag.
Het moet makkelijk door te roeren zijn. Eventueel iets water toevoegen (voorzichtig maak het niet dun).
Een klein juslepeltje beslag op het midden van de plaat gieten.
Bakken maar, ijzer even aanknijpen! Zelf heb ik het ijzer ongeveer op stand 4/5 staan.
Blijft het plakken? Op gevoel ietsie warmer bakken of nog een keer met slaolie insmeren.
Aantal personen
25.00
Aantal stuks
100.00
Vertel iets leuks over dit recept
In Staphorst min geboorteplaats is het traditie rond de jaarwisseling kniepertjes te bakken. Ga je ergens gelukkig nieuwjaar wensen dan wordt je dit aangeboden!
Ingrediƫnten
500 gram suiker
500 gram bloem
250 gram roomboter of margerine
ongeveer 400 ml handwarm water
2 eieren (kamertemperatuur)
2 zakjes vanille suiker
500 gram bloem
250 gram roomboter of margerine
ongeveer 400 ml handwarm water
2 eieren (kamertemperatuur)
2 zakjes vanille suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Kniepertjes ijzer
Mengkom
Litermaat
Mixer
Mengkom
Litermaat
Mixer
Leuke tips
Je kan het kniepertie plat laten afkoelen of meteen na het bakken oprollen.
Opgerolde knieperties kun je vullen met slagroom......mmmmmmm
Opgerolde knieperties kun je vullen met slagroom......mmmmmmm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1370365
Homepage ID
1419417
Smaak
Z
Teller
57339
Bron
Van de moeder van een vriendin. Het recept gaat van generatie tot generatie.
Drank
Uit
Bookmarked
57
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid