Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 °C. Muffinvorm met bloem bestuiven. In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout. Boter met stroop in magnetron in 20 sec. laten smelten. Botermengsel met ei door melk roeren. Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar. Beslag in muffinvormpjes scheppen. Kruidkoekmuffins in midden van oven in ca. 20-25 min. bruin en gaar bakken. Muffins 5 min. laten afkoelen en uit vorm nemen.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Altijd een succes in de Sinterklaasperiode!
Ingrediënten
• 300 g bloem, gezeefd
• 1 zakje bakpoeder
• 175 g donkere basterdsuiker
• 2 eetlepels koekkruiden
• 75 g boter
• 5 eetlepels stroop
• 1 ei, losgeklopt
• 200 ml halfvolle melk
• 1 zakje bakpoeder
• 175 g donkere basterdsuiker
• 2 eetlepels koekkruiden
• 75 g boter
• 5 eetlepels stroop
• 1 ei, losgeklopt
• 200 ml halfvolle melk
Hulpmiddelen & keukengerei
muffinvorm met 12 holtes, ingevet
Leuke tips
Speculaas en stroop weglaten voor niet - sinterklaas muffins en andere ingrediënten naar hartelust toevoegen!!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1370332
Homepage ID
1941214
Smaak
Z
Teller
7765
Bron
Allerhande 12 2005
Drank
Uit
Bookmarked
204
Aantal reacties
6
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid